Verduurzaming Maatschappelijk Vastgoed

Vastgoed

Samen naar een duurzame vastgoedportefeuille

(Semi)overheden staan voor een urgente taak om hun gebouwen CO2-arm/-neutraal en duurzaam te maken. Daarbij spelen belangrijke thema’s als circulariteit en klimaatadaptatie die hand in hand gaan in de totale verduurzamingsopgave. Wij helpen u graag bij elke stap.

Verduurzamen betekent meestal een versnelling in de huidige werkzaamheden om te komen tot het gewenste ambitieniveau. Met onze expertise, kennis en ervaring helpen wij u graag bij elke stap. Of het nu gaat om inzichten te krijgen in de huidige situatie, het maken een routekaart, het maken van een implementatieplan, het maken van een uitvoeringsplan, het helpen met subsidieaanvragen, het uitzetten van gebouwenscans, het inrichten van een monitoringsysteem en het ondersteunen in de daadwerkelijke uitvoering.

Voordelen van de verduurzaming van uw vastgoedportefeuille

10 voordelen in het kort

Hoe wij te werk gaan

U bent eruit en de stap naar verduurzaming wordt gezet. Maar wat zijn de te ondernemen stappen? Waar begint u? Hoe organiseert u het in behapbare onderdelen? Wat zijn de knelpunten?

5 zaken zijn zeker bij het verduurzamen van maatschappelijk vastgoed:
  1. Het vraagt scheppen van duidelijkheid en het maken van keuzes;
  2. Er komt tijdsdruk bij kijken;
  3. Het vraagt veel capaciteit;
  4. Er is veel kennis voor nodig;
  5. Het vraagt extra budget.

Maar daar ondersteunen wij graag in. 

Wij komen graag in gesprek met u om te overleggen waar de knelpunten liggen en waar wij kunnen ondersteunen. Dit kan zijn in vorm van extra structurele inzet voor een bepaalde periode met een duidelijke opdracht, een afgebakend adviesproduct of u maakt gebruik van onze Adviesdesk waar u kleinere opgaven in kunt uitvragen.

De Duurzame Vastgoedladder

Een handige tool die Metafoor Vastgoed gebruikt is de Duurzame Vastgoedladder. Met deze tool maakt u enigszins inzichtelijk waar u staat en waar u heen kan om te komen tot een duurzame vastgoedportefeuille.

Wil je de Duurzame Vastgoedladder ontvangen?
Download deze dan hiernaast.

Ontdek wat wij voor u kunnen betekenen

Ben u ook klaar om de stap te zetten richting duurzaamheid? Laten we samen streven naar een duurzame toekomst.  Het belangrijkste is dat er gestart wordt want uitstellen is geen optie (meer).

Wilt u meer informatie over onze diensten en methode? Of heeft u een adviesvraag over de verduurzaming van vastgoed? Vul dan het formulier in. Dan spreken wij elkaar binnenkort.

Stel een vraag

Heeft u een vraag over deze dienst?

Downloads

Download de Duurzame Vastgoedladder hier.

Neem contact op

Metafoor adviseert u graag!

Telefoonnummer

088 006 6100

E-mailadres

info@metafoorvastgoed.nl

Wij kunnen ondersteunen bij deze portefeuilles:

Meer lezen over verduurzaming?