Snippergroen

Snippergroen

Van uitdaging naar succes

Gemeenten (en andere overheden) staan voor een grote uitdaging: het onrechtmatig gebruik van publieke grond door inwoners. Stukjes grond grenzend aan privépercelen, ook wel snippergroen genoemd, wordt zonder overleg ingericht en behandeld als privébezit. Dit zorgt voor onduidelijkheid, ongelijkheid en beheers- en onderhoudsproblemen voor de gemeente.

Het is essentieel dat gemeenten dit aanpakken voor een eerlijke behandeling van inwoners en duidelijkheid en grip op het publieke eigendom. Daarbij komt nog dat gemeenten hun eigendommen moeten veiligstellen voor verlies door verjaring. Wij zijn dé specialist en marktleider op het gebied van snippergroen en hebben al veel gemeenten succesvol ondersteund. We inventariseren het gebruik, adviseren over het beleid en de aanpak én we brengen het tot uitvoering om het overzicht van de gemeente te herstellen.

Redenen om te starten met uw snippergroenproject

Het op orde brengen van snippergroen is van groot belang voor gemeenten. Enkele redenen waarom gemeenten direct moeten beginnen met deze taak:

Het is dus belangrijk dat gemeenten actief aan de slag gaan met het op orde krijgen van hun snippergroen. Dit zorgt voor gelijkheid, financiële voordelen en behoud van controle over gemeentegrond.

Wat we doen

Wij bieden advies, ondersteuning en expertise in het onrechtmatig grondgebruik. Wij werken efficiënt en effectief door onze gestructureerde aanpak. Deze aanpak heeft al vele malen tot een succesvolle afronding van snippergroenprojecten geleid.

Met deze gestructureerde aanpak gaan we efficiënt en effectief te werk. We bieden advies, ondersteuning en expertise om uw snippergroenproject succesvol aan te pakken.

Stel een vraag

Heeft u een vraag over deze dienst?

Productblad

Download hier ons Productblad

Neem contact op

Metafoor adviseert u graag!

Telefoonnummer

088 006 6100

E-mailadres

info@metafoorvastgoed.nl

Wat we voor anderen hebben gedaan

Wij hebben al

gemeenten ondersteund
0 +
snippergroendossiers behandeld
0 K+
snippergroenprojecten uitgevoerd
0 +

SnippergroenOnline: extra ondersteuning met software

Wij hebben een systeem ontwikkeld om snippergroenprojecten bij gemeenten efficiënter uit te voeren. Samen met onze snippergroenspecialisten heeft Metafoor Software een eenvoudige en gebruiksvriendelijke webapplicatie ontwikkeld. Ons systeem draagt positief bij aan de werkzaamheden tijdens snippergroenprojecten. Gemeenten die geen ondersteuning van onze adviseurs nodig hebben, kunnen ook afzonderlijk SnippergroenOnline aanschaffen.

Ontdek wat wij voor u kunnen betekenen

Bent u ook klaar om de stap te zetten richting rechtmatig grondgebruik? Over het algemeen heeft zo’n 5 tot 10% van de inwoners per gemeente onrechtmatig grond in gebruik. Laten we samen zorgen dat 100% van de inwoners op eerlijke wijze publieke grond gebruikt. Samen brengen wij structuur in uw grondportefeuille. Heeft u vragen over onze diensten? Neem dan contact met ons op of download ons productblad voor meer informatie.

Cursussen:

Verdiepingscurus Verjaring

Na de cursus van Metafoor Vastgoed en Software beschikt u over alle kennis op het gebied van verjaring van grond en bent u op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de jurisprudentie.

Basiscursus Snippergroen

Na de cursus van Metafoor Vastgoed en Software beschikt u over alle basiskennis met betrekking tot in gebruik genomen snippergroenpercelen.