Basiscursus Snippergroen

Cursussen

Basiscursus Snippergroen

Wilt u de Basiscursus Snippergroen volgen? Na het volgen van deze cursus van Metafoor Vastgoed, heeft u alle basisvaardigheden en kennis over in gebruik genomen snippergroenpercelen. Deze cursus is voor medewerkers aan het begin van hun carrière op de vastgoedafdeling van (semi)overheden die te maken hebben met in gebruik genomen gemeentegrond. Onze ervaren adviseurs verzorgen de cursus met veel praktijkvoorbeelden en bieden ruimte voor interactie met gelijkgestemde professionals als u dat wilt. U kunt ook een eigen casus indienen die tijdens de cursus behandeld wordt.

Inhoud Basiscursus Snippergroen

De cursus duurt één dag en is als volgt ingedeeld:

Ochtendprogramma

We bespreken eerst de definities van en snipperblauw. Daarna behandelen we ons stappenplan voor snippergroen- en snipperblauwprojecten. We gaan onder andere in op het inventariseren van gebruikte snippers en het communiceren met bewoners, zoals het schrijven van een brief en het organiseren van bewonersavonden.

Middagprogramma

's Middags behandelen we het onderwerp verjaring van eigendom. We bespreken wanneer er wel of geen sprake is van verjaring, wat de wettelijke basis is en wat de jurisprudentie zegt. We gebruiken praktijkvoorbeelden en casussen om deze theorie te verduidelijken.

Organisatie Basiscursus Snippergroen

De cursus begint om 9.00 uur en eindigt om 16.30 uur, met een lunchpauze en twee korte koffie- en theepauzes. We zorgen voor koffie, thee, water en lunch voor alle deelnemers. Na de Basiscursus Snippergroen ontvangt u een hand-out met de presentaties en casussen, en u ontvangt ook een certificaat.

Aanmelden Basiscursus Snippergroen

Stel een vraag

Heeft u een vraag over deze cursus?

Docenten van deze cursus

Daniël

den Besten

Vastgoedadviseur

Iris

Chan

Jurist

Rianne

de Vries

Vastgoedadviseur en Teamleider

Neem contact op

Wilt u de Basiscursus Snippergroen aanvragen voor uw gemeente?

Telefoonnummer

088 006 6100

E-mailadres

cursus@metafoorvastgoed.nl