Grondzaken

Wat we doen

Uw grond onze zaak

Grondzaken spelen een belangrijke rol bij veel (semi)overheden. Het beheren en reguleren van gronden brengt alleen uitdagingen met zich mee. Het belang van effectief grondbeheer kan niet worden onderschat. Grondzaken vormen de basis voor diverse activiteiten en projecten binnen (semi)overheden zoals woningbouw, infrastructuurontwikkeling, waterbeheer en landbouw. Daarom is het van belang om uw grondzaken op orde te hebben.

Waar liggen de uitdagingen bij grondzaken?

Bij grondzaken staan gemeenten, waterschappen, provincies en andere (semi)overheden voor verschillende uitdagingen:

Het aangaan van deze uitdagingen is van cruciaal belang om effectief grondbeheer te waarborgen en de belangen van de betrokken organisaties te dienen.

Wat we doen

Wij bieden uitgebreid advies op het gebied van grondzaken. Wij ondersteunen (semi)overheden bij verschillende aspecten van grondbeheer. Wij staan klaar om u te adviseren en te ondersteunen, met als doel het optimaliseren van uw grondzaken.

Onze adviesdiensten omvatten onder andere:

Kaveluitgifte en snippergroen: twee van onze expertises

Onze expertise op het gebied van kaveluitgifte en snippergroen is essentieel voor (semi)overheden die ondersteuning nodig hebben bij grondzaken. Hier volgen enkele manieren waarop wij kunnen helpen:

Kaveluitgifte:

  • Wij assisteren bij het uitgeven van woningbouw- en bedrijfskavels.
  • Onze ervaren professionals begeleiden geïnteresseerden gedurende het hele traject.
  • We bieden ondersteuning bij de verkoop van kavels aan projectontwikkelaars of aannemers.
  • Onze Medewerkers Uitgifte Gronden kunnen verschillende taken op zich nemen.

Snippergroen:

  • We helpen (semi)overheden bij het aanpakken van onrechtmatig gebruik van snippergroen.
  • Onze aanpak omvat inventarisatie, advisering en uitvoering van maatregelen.
  • We bieden advies en ondersteuning bij juridische vraagstukken en eigendomssituaties.
  • Onze gestructureerde aanpak en softwaretool SnippergroenOnline zorgen voor efficiëntie.

Download onze productbladen over kaveluitgifte en snippergroen voor meer informatie over onze diensten. Hier vindt u gedetailleerde informatie over hoe wij kunnen helpen bij grondzaken.

Ontdek wat wij voor u kunnen betekenen

Voor aanvullende informatie over onze adviesdiensten rondom grondzaken kunt u altijd contact met ons opnemen. Wij komen graag bij u langs om u bij te praten over de mogelijkheden die wij bieden.

Onze experts beschikken over uitgebreide kennis en ervaring op dit gebied, waardoor wij uw organisatie kunnen ondersteunen bij alle aspecten van grondbeheer. Of het nu gaat om het formuleren van effectief grondbeleid, het verstrekken van juridisch advies, de tijdelijke ondersteuning van onze professionals of het uitvoeren van onderzoek en inventarisatie, wij hebben de expertise in huis om u te helpen.

Wanneer u behoefte heeft aan advies over grondzaken, bent u bij ons aan het juiste adres. Neem vandaag nog contact met ons op en ontdek hoe wij uw organisatie kunnen ondersteunen.

Stel een vraag

Heeft u een vraag over deze dienst?

Download

Download hier Productblad Kaveluitgite en Snippergroen

Neem contact op

Metafoor adviseert u graag!

Telefoonnummer

088 006 6100

E-mailadres

info@metafoorvastgoed.nl

Cursussen over Grondzaken

Verdiepingscurus Verjaring

Na de cursus van Metafoor Vastgoed en Software beschikt u over alle kennis op het gebied van verjaring van grond en bent u op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de jurisprudentie.

Juridische Basiscursus Vastgoed en Grondzaken

Na de tweedaagse cursus van Metafoor Vastgoed en Software beschikt u over alle juridische basiskennis met betrekking tot vastgoed en grondzaken.

Basiscursus Snippergroen

Na de cursus van Metafoor Vastgoed en Software beschikt u over alle basiskennis met betrekking tot in gebruik genomen snippergroenpercelen.

Meer lezen over grondzaken?