Maatschappelijk rendement

Maatschappelijk Rendement

Hoe bereken je maatschappelijk rendement?

Bij maatschappelijk vastgoed is de waarde breder dan alleen financieel rendement. Gebouwen en gronden beïnvloeden ook de samenleving en directe omgeving. Het bepalen van de sociale impact van vastgoed is cruciaal voor vastgoedsturing, om te bepalen welke gebouwen en gronden nodig zijn om overheidsbeleidsdoelen te bereiken.

Waarom maatschappelijk rendement berekenen?

Bij maatschappelijk vastgoed is het belangrijk om zowel het financieel als het maatschappelijk rendement te evalueren. Ons model biedt inzicht in de impact van overheidsgebouwen op de samenleving, waardoor u beter in staat bent uw maatschappelijke waarde te begrijpen en te optimaliseren.

Waarom kiezen voor ons model?

Maatschappelijk rendement in 4 stappen

Onze benadering gaat verder dan cijfers en rapporten. We richten ons op de menselijke kant van vastgoedbeheer, waarbij we streven naar evenwicht tussen financieel rendement en sociale verantwoordelijkheid. Elk van de vier stappen van ons model draagt bij aan een alomvattende benadering van maatschappelijk rendement.

Stap 1: Definiëren

Samen met u bepalen we de waarden die echt belangrijk zijn voor de gemeenschap en leggen we de basis voor een betere toekomst.

Stap 2: Inventariseren

We luisteren naar de stem van de gemeenschap, van de bewoners tot de lokale ondernemers, om een volledig beeld te krijgen van de impact van uw vastgoed.

Stap 3: Analyse

Door het combineren van data en een analyse van stakeholders krijgen we een dieper inzicht in de behoeften en uitdagingen van de samenleving. Op basis hiervan kunnen we doelgerichte keuzes maken en passende oplossingen bieden.

Stap 4: Optimalisatie

Samen streven we naar duurzame oplossingen die niet alleen het huidige rendement verbeteren, maar ook de toekomst veiligstellen. Op basis hiervan kunnen overheden strategische keuzes maken over welke gebouwen en gronden nodig zijn om hun beleidsdoelen te bereiken.

Ontdek wat wij voor u kunnen betekenen

Maak vandaag nog een vrijblijvende afspraak en ontdek hoe ons model kan bijdragen aan een duurzame toekomst voor uw vastgoed en gemeenschap. Samen kunnen we een verschil maken dat een blijvende positieve impact heeft op de wereld om ons heen.

Stel een vraag

Heeft u een vraag over deze dienst?

Downloads

Download de Whitepaper ‘Maatschappelijk rendement’ hier.

Neem contact op

Metafoor adviseert u graag!

Telefoonnummer

088 006 6100

E-mailadres

info@metafoorvastgoed.nl