Naast een adviesbureau is Metafoor Vastgoed tevens een detacheringsbureau dat vastgoedadviseurs, projectmanagers en juristen inzet bij semi-overheidsorganisaties om advies te geven en te ondersteunen bij vastgoed- en grondzaken. Momenteel zijn onze adviseurs bij ongeveer 20 gemeenten werkzaam.
Sinds februari 2016 is een vastgoedadviseur van Metafoor Vastgoed werkzaam bij de gemeente Noordoostpolder. Gerjan Kamphuis is hier gestart als Medewerker Kaveluitgifte, toentertijd voor 3 dagen in de week. In juni 2016 is dit tijdelijk uitgebreid naar 5 dagen per week. Vanaf half mei 2017 ondersteunt Gerjan de gemeente Noordoostpolder weer 3 dagen per week, waar hij verantwoordelijk is voor de uitgifte van woningbouwkavels.
Gemeente Noordoostpolder
De gemeente Noordoostpolder ligt in provincie Flevoland en heeft een oppervlakte van 48.000 hectare. Emmeloord is de centrumplaats van deze gemeente en is omringd door Bant, Creil, Ens, Espel, Luttelgeest, Kraggenburg, Marknesse, Nagele, Rutten en Tollebeek. De gemeente Noordoostpolder is een zelfstandige gemeente sinds 1962.
Kaveluitgifte in de gemeente Noordoostpolder
Momenteel worden er in de gemeente Noordoostpolder verschillende woonkavels aangeboden in Emmeloord, Bant, Creil, Ens, Espel, Luttelgeest en Marknesse. Wanneer een burger geïnteresseerd is in een woonkavel, kan er na een gesprek een optie op deze kavel worden genomen. Een optie op een woonkavel kost € 500,- en hiermee reserveert de geïnteresseerde de kavel voor 4 maanden. Deze optie kan (mits aan bepaalde voorwaarden voldaan wordt) hierna nog éénmalig kosteloos verlengd worden. Wanneer de geïnteresseerde over gaat tot aankoop van de kavel, zal dit bedrag verrekend worden met de koopsom.
Metafoor detacheert adviseur als medewerker kaveluitgifte
Gerjan Kamphuis van Metafoor Vastgoed ondersteunt de gemeente Noordoostpolder bij de uitgifte van woonkavels. Hierbij begeleidt hij geïnteresseerden tijdens het gehele proces van de aankoop van een woonkavel. Hij beantwoordt hierbij bijvoorbeeld vragen voorafgaand aan het nemen van een optie op een kavel, maar ook tijdens de optietermijn. Hierbij kunnen vragen aan bod komen als: Hoe zit het met mijn tuinhuisje/bouwvergunning/containers/afwatering?
Wanneer een geïnteresseerde over gaat tot aankoop van de woonkavel, start het notariële gedeelte. Er wordt dan eerst een verkoopovereenkomst tussen de koper en de gemeente opgesteld. Wanneer deze is getekend, wordt deze naar de notaris gestuurd die vervolgens de leveringsakte opstelt. De conceptakte wordt gecontroleerd en dan kan de kavel definitief worden overgedragen. De koper wordt tijdens het gehele proces begeleid.