Zutphen zet snippergroen in de etalage met de hulp van Metafoor

ZUTPHEN – Uit onderzoek van de gemeente Zutphen blijkt dat veel inwoners bewust of onbewust grond gebruiken van de gemeente, zonder dat daar een overeenkomst voor is afgesloten. Zo wordt bijvoorbeeld een extra lapje groen bij de tuin betrokken. Om hierover tot eenduidige afspraken te komen, krijgen de gebruikers van dit zogenoemde snippergroen nu de mogelijkheid de grond te kopen of terug te geven.

Dat gebeurt allereerst in de Zuidwijken, waar zo’n zeshonderd gevallen van gebruik van gemeentegrond bekend zijn. Gestart wordt met een proef onder 120 adressen aan De Waarden en Weerdslag. Andere adressen in de wijk worden later aangeschreven.

,,Doel is het regelen van het grondgebruik en om duidelijkheid te krijgen over de eigendomspositie”, meldt een woordvoerster. ,,Verkoop is één van de mogelijkheden om dat te doen. Om dit te stimuleren, geldt tijdens de pilot een speciaal tarief van €40 euro per vierkante meter gemeentegrond. Alle inwoners van de Zuidwijken kunnen hier overigens al gebruik van maken, ook als zij nu niet aangeschreven worden of nog géén gemeentegrond gebruiken. Want als hun tuin hieraan grenst, kunnen zij een aanvraag tot aankoop doen.”

De zegsvrouw voegt toe dat kopen niet altijd mogelijk is, omdat in sommige gevallen maatwerk is vereist. De beleidsnotitie ‘Snippergroen Gemeente Zutphen’ geldt daarbij dan als leidraad.

Jouw partner in vastgoedadvies

Deel :

Nieuwsbrief

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle ontwikkelingen binnen Metafoor Vastgoed.

Neem contact op

Telefoonnummer

088 006 6100

E-mailadres

info@metafoorvastgoed.nl