Metafoor als deskundige bij Meldpunt!

In de uitzending: Elly en Gerard Kamer van de gemeente Hilversum hebben te horen gekregen dat de achterste 20m2 van hun tuin illegaal verkregen gemeentegrond is. Ze mogen het kopen voor 100 euro per vierkante meter of ze moeten het teruggeven en daarmee de beplanting verwijderen.

Eugene Idzerda kocht in 1996 een huis in Kudelstaart, gemeente Aalsmeer. Hij was in de veronderstelling dat huis en tuin helemaal in zijn bezit waren, maar in 2011 ontvangt hij een brief waarin staat dat hij de grond onterecht in zijn bezit heeft. Ook Anton de Beus uit Holten heeft een stuk gemeentegrond bij zijn tuin getrokken. Hij is van mening dat hij de grond op basis van verjaring mag houden.

Steeds meer gemeenten zijn actief bezig inwoners te benaderen omdat ze onterecht gemeentegrond in hun bezit hebben. Hoe bepaalt de gemeente of u gemeentegrond heeft ingepikt? En hoeveel gemeentes zijn er eigenlijk actief op zoek naar landjepikkers? Marian Mulder, Manager bij Metafoor Vastgoed geeft uitleg over de aanpak van onrechtmatig grondgebruik van gemeentegrond.

Heeft u de uitzending ‘De slag om gemeentegrond’ gemist? Klik hier om het terug te zien.

Wilt u meer weten over het snippergroenbeleid? 
Metafoor Vastgoed heeft al bij diverse gemeenten het snippergroentraject uitgevoerd. Wij kunnen een helder beleidsplan voor u opstellen en zelfs de gehele uitvoering van dit beleid op ons nemen. Door het volgen van een gedegen stappenplan, het werken met goede standaarden en onze opgebouwde expertise brengen wij structuur in onduidelijke eigendomssituaties. Wilt u hier meer over weten, neem dan contact op met Marian Mulder.

Jouw partner in vastgoedadvies

Deel :

Nieuwsbrief

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle ontwikkelingen binnen Metafoor Vastgoed.

Neem contact op

Telefoonnummer

088 006 6100

E-mailadres

info@metafoorvastgoed.nl