Metafoor als deskundige bij De Rijdende Rechter

Op dinsdag 8 maart 2011 werd in de uitzending van de Rijdende Rechter van de NCRV aandacht besteed aan de problematiek van snippergroen in gemeente Lemsterland. Marian Mulder (manager Metafoor Vastgoed) speelt hierin namens Metafoor een rol en geeft als deskundige op dit vakgebied haar visie op het probleem.

Heeft u het gemist? Klik hier om de uitzending ´’t Strookt niet´ terug te zien.

Case Snippergroen in Lemsterland 
In de gemeente Lemsterland werden speeltuinen en andere stukjes openbaar groen steeds kleiner. Na een inventarisatie door de gemeente bleek dat sommige omwonenden hun eigen tuinen hadden uitgebreid met stukjes openbare grond. De gemeente vond dit verontrustend omdat zij het tot haar taak rekent om gemeentegroen te behouden omdat dit de leefbaarheid van de wijk bepaalt. De gemeente kwam met beleid. Bepaalde stukjes gemeentegrond moesten ontruimd worden. Andere stukjes konden van de gemeente gehuurd of gekocht worden. Ook bleek dat bepaalde burgers door verjaring eigenaar waren geworden van een strook openbare grond. Twee families konden geen beroep op verjaring doen en gaan via de Rijdende Rechter de strijd aan met de gemeente Lemsterland. Rijdende Rechter Mr. Visser heeft zich over de kwestie gebogen en deed in de uitzending van 8 maart uitspraak. Gemeente Lemsterland had vooraf aangegeven akkoord te gaan met de uitspraak van de rechter.

Meer weten over snippergroenbeleid? 
Metafoor Vastgoed heeft al bij diverse gemeenten het snippergroentraject uitgevoerd. Wij kunnen een helder beleidsplan voor u opstellen en zelfs de gehele uitvoering van dit beleid op ons nemen. Door het volgen van een gedegen stappenplan, het werken met goede standaarden en onze opgebouwde expertise brengen wij structuur in onduidelijke eigendomssituaties. Wilt u hier meer over weten, neem dan contact op met Marian Mulder.

Jouw partner in vastgoedadvies

Deel :

Nieuwsbrief

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle ontwikkelingen binnen Metafoor Vastgoed.

Neem contact op

Telefoonnummer

088 006 6100

E-mailadres

info@metafoorvastgoed.nl