Whitepaper: verduurzamen gemeentelijk vastgoed

De tijd van achterover leunen is voorbij, er staat een flinke en urgente opgave te wachten als het om het verduurzamen van gemeentelijke gebouwen gaat. Nu de Sectorale Routekaart Gemeentelijk Maatschappelijk Vastgoed is vastgesteld door de VNG zijn de intenties voor enkele sectoren, waaronder gemeenten, helder gemaakt. Er wordt verwacht dat er een gemeentelijk plan op portefeuilleniveau wordt gemaakt voor 30 jaar. Hierbij dient, voor een deel van de portefeuille, de eerste vier jaar concreet te zijn inclusief uitvoeringsplan en financieringsplan. Het einddoel is een CO₂-arme samenleving in 2050. De gemeente heeft daarbij een voorbeeldrol te vervullen.

 

Whitepaper Verduurzaming Gemeentelijk Vastgoed

Metafoor Vastgoed en Software heeft deze whitepaper opgesteld om gemeenten inzicht te geven in het proces van het verduurzamen van bestaand gemeentelijk vastgoed. Wat zijn de te ondernemen stappen? Waar begin je? Hoe krijg je het georganiseerd in behapbare onderdelen? Wat zijn veelvoorkomende knelpunten? Enkel de ʻverplichte’ boxjes afvinken is mogelijk onvoldoende. Onze visie op ʻbasis op orde’ naar strategische portefeuillesturing speelt hierbij een belangrijke rol.

 

Van basis op orde naar duurzame portefeuillesturing

De titel van de whitepaper ‘Van basis op orde naar duurzame portefeuillesturing’ is veelzeggend en komt vanuit onze visie op vastgoed die is vastgelegd in de Vastgoedladder van Metafoor. Naast de te hanteren wettelijke bepalingen wordt in de whitepaper stapsgewijs uitgelegd hoe het vastgoed verduurzaamd kan worden.

 

Start nu met het verduurzamen van gemeentelijk vastgoed

Wij hopen met deze whitepaper gemeenten het juiste inzicht te geven om met het verduurzamen te beginnen. Ja er komt veel bij kijken, ja er is veel draagvlak bij nodig, ja er moet veel gebeuren in de meeste gevallen. Maar het belangrijkste is dat er gestart wordt want uitstellen is geen optie (meer).

 

Hulp nodig bij de verduurzamingsslag?

Onze adviseurs staan voor u klaar om te starten met het opmaken van een routekaart. Vraag naar de mogelijkheden om laagdrempelig een QuickScan te krijgen van de businesscase verduurzamen op portefeuilleniveau door te bellen naar 088 – 00 66 100 of te mailen naar info@metafoorvastgoed.nl.

Jouw partner in vastgoedadvies

Deel :

Nieuwsbrief

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle ontwikkelingen binnen Metafoor Vastgoed.

Neem contact op

Telefoonnummer

088 006 6100

E-mailadres

info@metafoorvastgoed.nl