Wat is snipperblauw?

Onder snipperblauw verstaan wij het oneigenlijk gebruik van water dat in eigendom is van gemeenten, zoals bijvoorbeeld: woonboten, havens, ligplaatsen, steigers en terrasboten. Het oneigenlijk gebruik van blauwsnippers kan net als bij groensnippers problemen opleveren binnen gemeenten. Tijdens een snipperblauwproject worden alle blauwsnippers geïnventariseerd, beoordeeld, en indien mogelijk actief aangeboden.

Het snipperblauwproject bij gemeenten

Wanneer gemeenten inzicht willen krijgen in het snipperblauw kan een snipperblauwproject uitkomst bieden. Het is van belang om aan het begin van het project het beleid van de gemeente in kaart te brengen. Indien er geen duidelijk beleid is of wanneer het beleid achterhaald is, is het aan te raden om een nieuw beleid op te stellen. Nadat het beleid in kaart is gebracht of is opgesteld dienen de blauwsnippers te worden geïnventariseerd. Hoeveel snippers zijn er in gebruik genomen binnen de gemeente en waar bevinden deze zich? Ook dient het bestemmingsplan van de gemeente in deze fase vergeleken te worden met de huidige situatie. In de derde en laatste fase van het snipperblauwproject dient het perspectief voor de blauwsnippers te worden bepaald. Welke afspraken en overeenkomsten zijn er? Dienen de snippers te worden verkocht, verhuurd of teruggenomen?

Snipperblauw op orde

Het snipperblauwproject zal voor veel voordelen zorgen binnen gemeenten. Ten eerste is er een duidelijk overzicht en een helder beleid omtrent in gebruik genomen snipperblauw. Tevens zal het project financiële voordelen met zich meebrengen door het verkopen en verhuren van snippers, en door het besparen op onderhoudskosten. Daarnaast zijn gemeenten na het project veel minder tijd kwijt aan tijdrovende werkzaamheden omtrent snipperblauw en worden zij niet meer belemmerd bij eventuele ruimtelijke ontwikkelingen in de toekomst.

Lees hier meer over ons snipperblauwproject bij Waterschap Brabantse Delta.

Indien uw gemeente ondersteuning nodig heeft bij het inventariseren, beoordelen en indien mogelijk actief aanbieden van snipperblauw, helpt Metafoor Vastgoed u graag. Maak een vrijblijvende afspraak met één van onze adviseurs of neem contact met ons op voor meer informatie.

Jouw partner in vastgoedadvies

Deel :

Nieuwsbrief

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle ontwikkelingen binnen Metafoor Vastgoed.

Neem contact op

Telefoonnummer

088 006 6100

E-mailadres

info@metafoorvastgoed.nl