Volop mogelijkheden voor persoonlijke ontwikkeling bij Metafoor

Persoonlijke ontwikkeling is één van de belangrijkste factoren volgens jongeren die op zoek zijn naar een nieuwe baan. Metafoor Vastgoed en Software hecht veel waarde aan het opleiden van haar medewerkers. Wil jij ook een uitdagende baan bij een organisatie waar ruimte is voor ontwikkeling? Kijk eens op onze werken bij website en solliciteer direct!

Een master volgen naast jouw reguliere werkzaamheden

Marissa en Robin kregen de kans om naast het werk dat ze uitvoeren voor Metafoor, de Master Facility and Real Estate Management te volgen. Facility en vastgoed groeien steeds meer naar elkaar toe en deze afdelingen worden dan ook steeds vaker samengevoegd bij gemeenten. Dit vraagt om experts die vraagstukken in breed perspectief kunnen plaatsen. De HBO-opleiding van Marissa draaide vooral om facility management en die van Robin juist om vastgoed. Dit was voor beiden de grootste reden om deze master te willen volgen.

Praktijkgericht studeren, samen met andere professionals

Het grote voordeel van het volgen van een deeltijd master naast het werken in het veld is volgens Marissa en Robin het feit dat je de studie volgt samen met andere professionals. De studenten en docenten gaan anders met elkaar om en je leert veel van de anderen. Daarnaast hebben Marissa en Robin veel aan elkaar gehad, omdat ze vaak even met elkaar konden sparren. Vragen die opkwamen tijdens het schrijven van de papers konden ze natuurlijk ook bespreken bij de opdrachtgevers waar ze naast hun studie werkzaam waren namens Metafoor.

Inspiratie vanuit het werkveld voor het schrijven van de masterthesis

Het vinden van een passend onderwerp voor de masterthesis was niet lastig voor Marissa en Robin. Marissa schreef haar scriptie over Duurzaam Maatschappelijk Vastgoed. Marissa:

“We ontkomen niet aan duurzaamheid, er zijn verschillende wetten
en er is regelgeving waaraan we moeten voldoen.
Hoe gemeenten daar precies mee omgaan, was mij niet duidelijk.”

Robin merkte op dat gemeenten volop bezig zijn met het inzichtelijk krijgen van de vastgoedportefeuille en dan echt kijken naar de gebouwen zelf. Maar hoe ver zijn gemeenten nu eigenlijk met datamanagement? Beide interessante onderwerpen om over te schrijven.

Opgedane kennis en inzichten dragen bij tijdens reguliere werkzaamheden

De onderzoeksresultaten van Marissa en Robin hebben ervoor gezorgd dat ze nu breder gaan kijken naar vraagstukken in het werkveld. Ze kijken nu niet enkel naar de daadwerkelijke gebouwen, maar ook naar de gebruikerskant, naar de efficiëntie en naar de data. Wat hebben gemeenten precies in beheer en wat doen ze met hun panden? Marissa zal gemeenten vooral adviseren om ook eens met hun huurders in gesprek te gaan. Robin:

“Ik denk dat als de gemiddelde gemeente het vastgoed op orde heeft en de volgende stap wil maken naar meer toegevoegde waarde en rendement, dat ze ook vooral iets met hun data moeten gaan doen.”

Marissa en Robin denken dat de opgedane kennis tijdens de master erg goed bijdraagt tijdens reguliere werkzaamheden:

“We kunnen gemeenten nu beter adviseren en écht van
toegevoegde waarde zijn voor een afdeling of organisatie.“

Ben je ook op zoek naar een werkgever waar je uitdagende werkzaamheden kunt combineren met jouw persoonlijke ontwikkeling? Kijk dan op onze vacaturepagina en solliciteer direct!

Jouw partner in vastgoedadvies

Deel :

Loraine van Huenestein

Loraine van Huenestein

Loraine is onze Corporate Recruiter. Heeft u vragen over consultancy of een vacature? Neem dan contact op met Loraine. U kunt haar bellen op +31 6 51 26 94 98 of een e-mail sturen naar loraine.van.huenestein@metafoor.nl. Loraine staat klaar om u te helpen.

Bekijk alle artikelen van deze adviseur

Nieuwsbrief

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle ontwikkelingen binnen Metafoor Vastgoed.

Neem contact op

Telefoonnummer

088 006 6100

E-mailadres

info@metafoorvastgoed.nl