Verjaring bij landjepik in de openbare ruimte

Gemeentegrond verjaart niet zomaar, dit hangt af van verschillende omstandigheden. De gebruiker moet aan de hand van bewijsstukken kunnen aantonen dat de grond verjaard is. Alle feiten en omstandigheden moeten duidelijk gemaakt worden. Hierbij speelt de laatste jurisprudentie een belangrijke rol. Wist u bijvoorbeeld dat gemeenten een schadevergoeding kunnen vragen?

Snippergroen

De laatste jaren worden steeds meer gemeenten geconfronteerd met het onrechtmatig gebruik van gemeentegrond. Veel gemeenten hebben besloten om het snippergroen op orde te brengen. Metafoor Vastgoed en Software is voorloper wat betreft snippergroenprojecten. Wij hebben al 12 jaar ervaring met snippergroenprojecten en hebben bij 45 unieke gemeenten meer dan 50 projecten uitgevoerd en ruim 25.000 dossiers opgelost.

Verjaring

Het leerstuk van verjaring van eigendom is regelmatig onderwerp van geschil tussen de gemeente als grondeigenaar en een  particulier als gebruiker en/of bezitter van deze grond. Een dergelijk geschil leidt regelmatig tot gerechtelijke procedures. In de jurisprudentie die daaruit voortkomt wordt aan het vraagstuk telkens weer een nieuwe dimensie toegevoegd. De Hoge Raad besloot in zijn arrest van 24 februari 2017, geheel op eigen initiatief, de mogelijkheid tot het vorderen van schadevergoeding bij verjaring in het leven te roepen. Wij zijn altijd op de hoogte van de laatste jurisprudentie over verjaring van gemeentegrond. Deze kennis delen wij graag door verschillende cursussen en lezingen te geven.

Verjaring bij gemeentegrond in de praktijk

Dit jaar zijn wij wederom aanwezig op de Vakbeurs Openbare Ruimte in de Jaarbeurs te Utrecht. Op 26 en 27 september staan wij met een stand in zaal 2 (standnummer 2.4.04 / E) en op 27 september geven wij een lezing over verjaring bij gemeentegrond in de praktijk. Deze lezing vindt plaats in Juliana 2 van 10.00 tot 10.45 uur en wordt gegeven door Marissa Diender en Kimberley Tobias. Onze experts geven bruikbare tips om verjaring te voorkomen. Ze behandelen de laatste jurisprudentie en geven de juiste handvatten om verjaringsdossiers te behandelen.

Wilt u de beurs bezoeken en onze lezing bijwonen? U kunt zich hier gratis registeren.

Jouw partner in vastgoedadvies

Deel :

Nieuwsbrief

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle ontwikkelingen binnen Metafoor Vastgoed.

Neem contact op

Telefoonnummer

088 006 6100

E-mailadres

info@metafoorvastgoed.nl