Verdiepingscursus Huurrecht: hoe ziet een cursusdag eruit voor trainees Vastgoed en Grondzaken?

Gisteren was het weer tijd voor een aantal trainees om een verdiepende cursus te volgen. Dit is een van de cursussen in een reeks die de trainees zullen volgen binnen het Traineeship Vastgoed en Grondzaken. Zo hebben ze vorige week een cursus gevolgd over kleding en kleuren die ze het best kunnen dragen naar opdrachtgevers en deze week stond de Verdiepingscursus Huurrecht op het programma.

De voorbeschouwing

Voorafgaand aan de cursus werd gezellig eventjes bijgepraat door de adviseurs en de trainer. Hier ging het over koetjes en kalfjes maar ook over wat de trainees vorige week geleerd hebben en ze haalden hier grappige en plezierige herinneringen over op. Na het bijpraten was het  tijd om te beginnen met de cursus. De cursus duurde de gehele dag.

Cursus huurrecht over woonruimten, bedrijfsruimten en woonwagens

De trainer, Peter de Haan (Specialist Huurrecht bij Metafoor), startte de training met een korte inleiding en het benoemen van de verschillende onderwerpen die aan bod zouden komen tijdens de training. Het betrof de onderwerpen huur en verhuur in het algemeen waar het gaat om toepasselijk recht, de definitie van een huurovereenkomst en gebouwde onroerende zaken. Daarnaast kwam de huur van woonruimtes ook aan bod. Hier werden zaken behandeld zoals overeenkomsten naar zijn aard van korte duur, gebrekenregeling, beëindiging en opzegging, opzeggingsgronden, woonwagens en standplaatsen. Daarnaast werden huur 290- en 230a-bedrijfsruimte, bijzonderheden en recente wetgeving behandeld. Tot slot was er tijd om casussen te bespreken.

Taaie stof, maar toch interactief

Peter de Haan gaf aan het begin van de cursus al aan dat het vandaag wat meer theoretische stof zou betreffen. Hierdoor werd de cursus iets minder interactief dan andere trainingen. Echter, deed de trainer wel erg zijn best om de training zou interactief mogelijk te houden.

Om de training toch zo interactief mogelijk te maken paste Peter de Haan veel praktijkvoorbeelden toe bij de uitleg van de stof. Op deze manier werd het voor de trainees makkelijker om de stof te begrijpen en het te koppelen aan situaties waar ze zelf ook bekend mee waren. Bovendien was er genoeg ruimte voor de trainees om vragen te stellen over zowel de stof als eigen praktijkvoorbeelden over huurrecht. Hier maakte de groep leergierige en enthousiaste trainees maar al te graag gebruik van.

Trainees aan het woord

Wij vroegen tijdens de koffiepauze aan de trainees wat ze van de Verdiepingscursus Huurrecht vonden. De trainees gaven aan dat ze erg tevreden zijn over hun trainer. Peter de Haan werd benoemd als expert en een fijne spreker met een goed tempo die de trainees graag bijstond wanneer ze vragen of moeite met de stof hadden.

Bovendien waren de trainees ook erg te spreken over de stof die werd behandeld. Ze gaven aan dat ze graag meer van wilden weten of de stof wilden herhalen om zo hun werkzaamheden te optimaliseren. Daarnaast werd ook aangegeven door trainees dat de binding een belangrijk aspect is dat het Traineeship Vastgoed en Grondzaken van Metafoor zo leuk maakt. Er is namelijk genoeg ruimte voor gezelligheid en een babbeltje. Al met al alleen maar positieve reacties op de cursus dus.

De trainees zijn na vandaag nog niet klaar. Ze zullen huiswerk meekrijgen voor de volgende cursus. Deze cursus staat gepland over twee weken en gaat verder in op het onderwerp huurrecht. Wij wensen onze trainees dan ook veel succes met het vervolg van het Traineeship Vastgoed en Grondzaken en veel plezier over twee weken!

Jouw partner in vastgoedadvies

Deel :

Nieuwsbrief

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle ontwikkelingen binnen Metafoor Vastgoed.

Neem contact op

Telefoonnummer

088 006 6100

E-mailadres

info@metafoorvastgoed.nl