Vakgroepoverleg in het teken van verduurzaming gemeentelijk vastgoed

Onze adviseurs zijn werkzaam bij opdrachtgevers in heel Nederland. Eén keer in de twee maanden komt ons gehele team samen tijdens een vakgroepoverleg om kennis te delen en bij te praten. Op donderdag 18 april stond ons vakgroepoverleg in het teken van verduurzaming van gemeentelijk vastgoed.

Introductie over duurzaamheid

Peter Broer trapte af met een introductie over het onderwerp. Binnen Metafoor is een groep van vier adviseurs bezig met het onderwerp duurzaamheid. Peter houdt zich voornamelijk bezig met de behoeften van onze gemeentelijke klanten, Armand Janisse onderzoekt hoe Metafoor gemeenten kan ondersteunen op het gebied van verduurzaming van de gemeentelijke vastgoedportefeuille, Marissa Diender is bezig met haar afstudeerscriptie ‘Duurzame Portefeuillesturing’ waarbij zij veel onderzoek doet en Leo Looise inventariseert hoe wij met vastgoedbeheersysteem VBSonline kunnen bijdragen aan een duurzame vastgoedportefeuille. Samen heeft deze groep adviseurs al meegedacht aan het ontwerp van onze Duurzame Vastgoedladder.

Duurzaam vastgoedbeleid bij de gemeente Nunspeet

Jim Mul, Interim Vastgoedadviseur bij Metafoor Vastgoed en Software, nam het woord over van Peter Broer. Hij schrijft momenteel een duurzaam vastgoedbeleid voor de gemeente Nunspeet. Hij vertelde ons team hoe dit in zijn werk gaat en waar hij tegenaan loopt. Onze adviseurs hadden veel vragen voor Jim en er ontstond een interactieve sessie.

Analyse van de vastgoedportefeuille

Na het diner nam Peter het woord weer over van Jim. Hij vertelde meer over de wettelijke kaders die zijn gesteld voor het verduurzamen van de vastgoedportefeuille. Hij vertelde hoe de portefeuille geanalyseerd dient te worden en dat er per gebouw perspectief bepaald moet worden. Hij sloot af met vervolgstappen voor Metafoor die zullen bijdragen aan onze gemeentelijke ondersteuning op het gebied van duurzaamheid.

Duurzame portefeuillesturing

Marissa is bezig met haar afstudeerscriptie voor de Master Facility & Real Estate Management. Het onderwerp van haar scriptie is ‘Duurzame portefeuillesturing’ en zij vertelde het team meer over haar onderzoek. Ze is gestart met een literatuuronderzoek en heeft vervolgens interviews afgenomen bij VNG, BBN en negen gemeenten. Bij deze gemeenten heeft zij portefeuillemanagers geïnterviewd. Ze lichtte de voorlopige uitkomsten toe. Uiteindelijk zijn er 5 groepen gevormd om te brainstormen over 5 cases: Software, Juridisch, Projectmanagement, Vastgoed op orde en Financieel. De uitkomsten van de brainstormsessie neemt zij mee in haar verder onderzoek.

Het was een erg leerzaam vakgroepoverleg waarin mooie ideeën zijn ontstaan. Wij kijken alweer uit naar de volgende teambijeenkomst!

Jouw partner in vastgoedadvies

Deel :

Loraine van Huenestein

Loraine van Huenestein

Loraine is onze Corporate Recruiter. Heeft u vragen over consultancy of een vacature? Neem dan contact op met Loraine. U kunt haar bellen op +31 6 51 26 94 98 of een e-mail sturen naar loraine.van.huenestein@metafoor.nl. Loraine staat klaar om u te helpen.

Bekijk alle artikelen van deze adviseur

Nieuwsbrief

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle ontwikkelingen binnen Metafoor Vastgoed.

Neem contact op

Telefoonnummer

088 006 6100

E-mailadres

info@metafoorvastgoed.nl