Specialist kaveluitgifte over de diversiteit in haar projecten

Rianne de Vries werkt al 11 jaar bij Metafoor Vastgoed en heeft zich in deze tijd onder meer gespecialiseerd in projecten met betrekking tot de verkoop van gemeentelijke kavels. Naast projecten voor de gemeenten Amersfoort, Westerveld en Nunspeet, heeft ze ook verscheidene keren opgetreden ter vervanging tijdens vakanties. Inmiddels heeft ze ervaren dat ieder project bij elke gemeente verschillend is en dat dát juist hetgeen is wat deze projecten zo interessant maakt.

Bedrijfskavels vs. woningbouwkavels

Bij de gemeente Nunspeet bood Rianne ondersteuning bij de uitgifte van bedrijfskavels, waar ze zich bij de gemeenten Westerveld en Amersfoort juist bezighield met de verkoop van woningbouwkavels. Het grootste verschil zit hem in de emotionele lading die bij het verkoopproces komt kijken. Kopers van woningbouwkavels zijn erg enthousiast, waardoor ze vaak ook perfectionistischer zijn. Kopers van bedrijfskavels zijn daarentegen heel zakelijk. De kavel moet vooral praktisch en nuttig zijn. Door dit verschil kan het proces bij woningbouwkavels langer duren. Binnen een project voor de uitgifte van kavels is bij sommige projecten onderscheid te maken tussen twee types kavels: vaste kavels en flexibele kavels. Bij de uitgifte van flexibele kavels mogen de kopers meedenken over de afmetingen. Dit geeft een extra dimensie aan het project.

Grote gemeenten vs. kleine gemeenten

Ook is een kaveluitgifteproject erg afhankelijk van de grootte van een gemeente. Bij grotere gemeenten worden vaak meer kavels per keer uitgegeven dan bij kleinere gemeenten, hierdoor kunnen kopers binnen grotere gemeenten vaak meerdere opties aangeven. Daarnaast zijn de taken anders verdeeld binnen grote gemeenten vergeleken met kleinere gemeenten. Bij kleinere gemeenten nam Rianne een groter deel van de verschillende werkzaamheden op zich, waar ze bij grotere gemeenten verantwoordelijk was voor een specifieker gedeelte van het proces.

Aanspreekpunt voor kopers

Wat overeenkomt voor alle typen kavels en bij alle gemeenten is dat Rianne verantwoordelijk is voor de communicatie met de kopers. Ze ondersteunt de kopers bij vragen die spelen tijdens het gehele proces en indien nodig speelt ze vragen door naar de dorpsbouwmeester of andere afdelingen, zoals de afdeling vergunningen. Rianne zorgt ervoor dat de kopers de antwoorden krijgen waar zij om vragen. Daarnaast houdt ze de termijnen in de gaten, evenals de lijsten met reservekandidaten. Ook draagt ze zorg over de communicatie van beschikbare kavels via de website. Een erg afwisselende functie dus!

“In de meeste gevallen maak je mensen blij. Mensen vinden het proces heel leuk en spannend, dus dan is het leuk om mensen te helpen en de informatie te geven die ze nodig hebben,
waardoor het uiteindelijk hopelijk hun droomhuis wordt.” – Rianne de Vries 

Voordelen externe Specialist Kaveluitgifte

Projecten voor de uitgifte van kavels zijn vaak tijdelijke projecten, hierdoor is het voor gemeenten fijn om hier tijdelijke ondersteuning voor in te huren. Een externe Specialist Kaveluitgifte heeft veel ervaring binnen gemeenteland en weet hierdoor precies hoe de lijntjes lopen. Rianne heeft bijvoorbeeld bij 20 gemeenten ervaring opgedaan op de afdeling vastgoed/grondzaken. Daarnaast neemt een externe specialist een flinke achterban aan ervaring mee, in het geval van Rianne kan zij met een bepaald vraagstuk terecht bij zo’n 30 ervaren collega’s. Dit biedt gemeenten veel voordelen ten opzichte van het aannemen van een vaste medewerker.

Kan uw organisatie wel wat extra ondersteuning gebruiken op het gebied van kaveluitgifte? Klik dan hier voor meer informatie of neem contact met ons op door te bellen naar 088 – 00 66 100 of te mailen naar info@metafoorvastgoed.nl.

Jouw partner in vastgoedadvies

Deel :

Nieuwsbrief

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle ontwikkelingen binnen Metafoor Vastgoed.

Neem contact op

Telefoonnummer

088 006 6100

E-mailadres

info@metafoorvastgoed.nl