Snippergroen op orde in de gemeente Zutphen

Naast een adviesbureau is Metafoor Vastgoed ook een detacheringsbureau dat vastgoedadviseurs, projectmanagers en juristen inzet bij overheidsorganisaties om advies te geven en te ondersteunen bij vastgoed- en grondzaken. Op dit moment zijn onze adviseurs bij ongeveer 20 gemeenten werkzaam.

Ook bij de gemeente Zutphen zijn verschillende adviseurs van Metafoor Vastgoed en Software werkzaam. In december 2015 is Marissa Diender bij de gemeente gestart met het snippergroenproject. Zij heeft het project destijds overgenomen van een ander bureau. Per 1 december 2016 is ook Mariëtte Vening bij de gemeente Zutphen aan de slag gegaan om Marissa te ondersteunen bij het snippergroenproject.

Het uitgangspunt van de gemeente Zutphen

Het belangrijkste uitgangspunt van de gemeente Zutphen om het snippergroenproject te starten was het gelijkheidsbeginsel. Daarnaast wordt onderhoud van het openbaar groen bemoeilijkt, wanneer de ene inwoner wel gebruik maakt van een groenstrook en de andere inwoner niet. Ook zorgt deze ongelijkheid voor een rommelig aangezicht.

Communicatie met de bewoners

Inwoners van de gemeente Zutphen die gemeentegrond in gebruik hebben, ontvangen een brief met informatie omtrent het betreffende stuk grond. Als bewoners naar aanleiding van deze brief vragen hebben of behoefte hebben aan een persoonlijk gesprek, kunnen zij in het gemeentehuis terecht voor vragen. In uitzonderlijke gevallen bezoeken onze adviseurs de bewoners thuis om de situatie te bekijken en uit te leggen. Tot nu toe reageren burgers binnen de gemeente Zutphen positief op het snippergroenproject.

Voortgang snippergroenproject binnen de gemeente Zutphen

Op dit moment zijn de adviseurs van Metafoor Vastgoed bezig met de eerste wijk van de gemeente Zutphen. Bewoners worden per straat aangeschreven. De wijk Zuidwijken is de meest groene wijk van Zutphen en in deze wijk is dan ook veel gemeentegrond in gebruik genomen door bewoners. De wijk bestaat in totaal uit ongeveer 700 snippergroendossiers. Wanneer de dossiers van Zuidwijken zijn afgewikkeld, wordt de pilot geanalyseerd en wordt het project wellicht verder uitgerold over de gehele gemeente Zutphen.

Jouw partner in vastgoedadvies

Deel :

Nieuwsbrief

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle ontwikkelingen binnen Metafoor Vastgoed.

Neem contact op

Telefoonnummer

088 006 6100

E-mailadres

info@metafoorvastgoed.nl