Snippergroen op orde in de gemeente Geldermalsen

Naast een adviesbureau is Metafoor Vastgoed tevens een detacheringsbureau dat vastgoedadviseurs, projectmanagers en juristen inzet bij overheidsorganisaties om advies te geven en te ondersteunen bij vastgoed- en grondzaken. Momenteel zijn onze adviseurs bij ongeveer 20 gemeenten werkzaam.

In maart 2016 is Metafoor gestart met het snippergroenproject bij de gemeente Geldermalsen. Destijds zijn Annabelle van Helmond en Deirdre Swiers daarmee gestart. Het snippergroenproject omvatte in eerste instantie twee van de tien kernen, namelijk Acquoy en Beesd. Dit traject is inmiddels bijna afgerond.

De gemeente Geldermalsen

De gemeente Geldermalsen bestaat uit tien kernen; Acquoy, Beesd, Buurmalsen, Deil, Enspijk, Geldermalsen, Gellicum, Meteren, Rhenoy, Rumpt en Tricht. Het gemeentehuis van deze gemeente bevindt zich in Geldermalsen. De gemeenten Geldermalsen, Neerijen en Lingewaal (GNL) zullen vanaf 1 januari 2019 fuseren en samen een nieuwe gemeente vormen. Alle inwoners konden hun stem uitbrengen op één van de volgende drie namen voor de nieuwe gemeente; gemeente Betuwewaard, gemeente Waal en Linge en gemeente West Betuwe. 2.357 inwoners brachten een stem uit en de meerderheid stemde voor de naam gemeente West Betuwe.

Snippergroen binnen de kernen Acquoy en Beesd

Het snippergroenproject bij de gemeente Geldermalsen was een pilot en omvatte in eerste instantie de kernen Acquoy en Beesd. De inventarisatie van in gebruik genomen grond binnen deze kernen was alvorens de start van het project uitgevoerd door het kadaster. Deze inventarisatie is door Metafoor gecontroleerd en geactualiseerd. Uiteindelijk zijn hier 207 dossiers á circa 9.662 m2 uit voortgekomen. Voor de gemeente Geldermalsen is het belangrijkste doel van het snippergroenproject het nastreven van gelijke behandeling. Bij verhuur en verkoop van gemeentegrond zijn de voorwaarden voor alle inwoners gelijk. Daarnaast wil de gemeente duidelijkheid scheppen over het gebruik van haar grond.

Snippergroen en Metafoor

Metafoor Vastgoed is met haar jarenlange ervaring dé specialist op het gebied van snippergroenprojecten. Metafoor helpt al vele jaren verschillende gemeenten bij het op orde brengen van het gebruik van gemeentegrond.

Jouw partner in vastgoedadvies

Deel :

Loraine van Huenestein

Loraine van Huenestein

Loraine is onze Corporate Recruiter. Heeft u vragen over consultancy of een vacature? Neem dan contact op met Loraine. U kunt haar bellen op +31 6 51 26 94 98 of een e-mail sturen naar loraine.van.huenestein@metafoor.nl. Loraine staat klaar om u te helpen.

Bekijk alle artikelen van deze adviseur

Nieuwsbrief

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle ontwikkelingen binnen Metafoor Vastgoed.

Neem contact op

Telefoonnummer

088 006 6100

E-mailadres

info@metafoorvastgoed.nl