Snippergroen en verjaring op de Vakbeurs Openbare Ruimte

Op woensdag 26 en donderdag 27 september was Metafoor Vastgoed net als voorgaande jaren aanwezig op de Vakbeurs Openbare Ruimte, eerder de Dag van de Openbare Ruimte. Op beide beursdagen bemanden wij een stand en op de tweede dag gaven Marissa Diender en Kimberley Tobias een lezing over ‘Verjaring bij gemeentegrond in de praktijk’. Het was wederom een succesvolle beurs voor ons.

Verjaring bij gemeentegrond in de praktijk

Op de tweede dag van de beurs gaven Marissa en Kimberley een lezing over snippergroen en verjaring. Na zichzelf en Metafoor kort te hebben voorgesteld, startte Marissa met een algemene uitleg over snippergroen. Waarom starten gemeenten met een snippergroenproject? Wat is de beste aanpak bij het op orde brengen en legaliseren van in gebruik genomen grond? Daarnaast lichtte ze ook de redelijk nieuwe term ‘Snipperblauw’ en onze softwaretool SnippergroenOnline toe.

Vervolgens nam Kimberley het woord van Marissa over en vertelde de aanwezigen meer over verjaring. Wat is nodig om verjaring aan te tonen? Wat zijn de regels? Dit verduidelijkte zij aan de hand van praktijkvoorbeelden. Vervolgens vertelde ze meer over recente uitspraken met betrekking tot verjaring en de mogelijkheid om als gemeente een schadevergoeding te vorderen in het geval van verjaring.

Marissa en Kimberley sloten de lezing af met tips bij het op orde brengen van het snippergroen binnen gemeenten. Met een opkomst van 19 personen is de lezing goed bezocht en de bezoekers waren erg geïnteresseerd in het onderwerp.

Verjaringstaart

Na de lezing werden de bezoekers uitgenodigd om naar onze stand te komen voor een USB met daarop de presentatie. Daarnaast konden zij een heerlijk stukje ‘verjaringstaart’ komen eten. De taart wordt ook nog verloot onder de bezoekers die mee hebben gedaan met de winactie. Daarnaast ontvingen de deelnemers van de actie een mooie Metafoor-taartschep, zodat zij de taart in het geval van winst goed kunnen verdelen op de afdeling.

Jouw partner in vastgoedadvies

Deel :

Loraine van Huenestein

Loraine van Huenestein

Loraine is onze Corporate Recruiter. Heeft u vragen over consultancy of een vacature? Neem dan contact op met Loraine. U kunt haar bellen op +31 6 51 26 94 98 of een e-mail sturen naar loraine.van.huenestein@metafoor.nl. Loraine staat klaar om u te helpen.

Bekijk alle artikelen van deze adviseur

Nieuwsbrief

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle ontwikkelingen binnen Metafoor Vastgoed.

Neem contact op

Telefoonnummer

088 006 6100

E-mailadres

info@metafoorvastgoed.nl