NK Veldloop voor Ambtenaren in Best: Best zwaar, maar erg mooi!

Dit jaar sponsorden wij, net als voorgaande jaren, het NK Veldloop voor Ambtenaren. Deze editie werd georganiseerd door de gemeente Best, rondom recreatiepark Aquabest. Deelnemers konden ervoor kiezen 6, 9 of 12 kilometer hard te lopen of 9 kilometer te wandelen. 3.517 deelnemers schreven zich in, waarvan 2.343 hardlopers en 1.174 wandelaars. Onze eigen medewerkers Bart Sikkes, Hendrika Sinnema, Peter Broer en Loraine van Huenestein liepen 9 kilometer hard en Sharissa Mallens, Richard Hogenhuis en Jantine Kerkmeester wandelden 9 kilometer.

Het parcours

De wandelroute was uitgezet in natuurgebied de Nieuwe Heide, 300 hectare natuur met (dennen)bossen, stuifzand en heide. Halverwege de route was er de mogelijkheid om iets te eten en drinken bij ’t Buitenhuys op het terrein van ’t Boshuys. Op vertoon van het polsbandje was het ook mogelijk gratis het museum Bevrijdende Vleugels te bezoeken. In dit museum is veel te zien en te leren over de Tweede Wereldoorlog en de bevrijdingsactie Operatie Market Garden in 1944. De wandelroute was erg mooi.

Het hardloopparcours startte met een ronde rondom de plas. Vervolgens was een mooi gedeelte van de route uitgezet door het bos. De route werd afgesloten met wederom de ronde rondom de plas. Op het strand was de dag voorafgaand aan het evenement nieuw zand gestort. Dit gedeelte van de route was dus erg zwaar. Ook het laatste stuk was erg zwaar, aangezien de totale afstand 9,5 kilometer bleek te zijn. Al met al was het hardloopparcours Best zwaar, maar erg mooi!

Finishtijden hardlopers

Onze hardlopers waren niet erg getraind voor deze editie van de Veldloop, maar zijn over het algemeen in prima conditie. Hendrika liet iedereen achter zich tijdens de start en zette een erg mooie tijd van 52.11 minuten neer. Bart haalde Hendrika vlak voor het einde nog in en finishte in 51.17 minuten. Peter kwam na 56.47 minuten over de finishlijn en werd gevolgd door Loraine die finishte in 57.17 minuten. Volgend jaar gaan onze hardlopers voor de 12 kilometer en het doel is om deze afstand binnen een uur te lopen!

Afterparty & barbecue

De faciliteiten rondom het evenement waren erg goed geregeld door de gemeente Best. Nadat alle spullen waren opgehaald bij het bagagedepot en iedereen gemasseerd en gedoucht was, genoten onze sportievelingen van een drankje onder het genot van de plaatjes van DJ Aart en de band The Manatees. Ze sloten de dag af tijdens een goed verzorgde barbecue. Voor de barbecue hadden onze lopers één bandje over, welke nog door DJ Aart is verloot aan de ambtenaar met de beste dansmoves. Onze lopers hebben zich de hele dag goed vermaakt, op naar volgend jaar in Wierden!

Jouw partner in vastgoedadvies

Deel :

Loraine van Huenestein

Loraine van Huenestein

Loraine is onze Corporate Recruiter. Heeft u vragen over consultancy of een vacature? Neem dan contact op met Loraine. U kunt haar bellen op +31 6 51 26 94 98 of een e-mail sturen naar loraine.van.huenestein@metafoor.nl. Loraine staat klaar om u te helpen.

Bekijk alle artikelen van deze adviseur

Nieuwsbrief

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle ontwikkelingen binnen Metafoor Vastgoed.

Neem contact op

Telefoonnummer

088 006 6100

E-mailadres

info@metafoorvastgoed.nl