Metafoor Vastgoed volgde cursus reanimatie en AED

Per dag overlijden 35 mensen in Nederland, buiten het ziekenhuis, aan een hartstilstand. Weet jij wat je moet doen als je iemand in elkaar ziet zakken? Onze medewerkers weten sinds afgelopen donderdag wél hoe zij moeten handelen in een situatie als deze.

Cursus reanimatie en AED

BHV Nederland is afgelopen donderdag naar ons kantoor in Dronten gekomen om onze medewerkers te leren hoe zij moeten handelen wanneer iemand een hartstilstand krijgt. De cursus bestond uit een deel theorie en een praktijkgedeelte en was opgedeeld aan de hand van de volgende onderdelen:

  • Wat is het hart, hoe werkt het en wat kan er allemaal mis gaan?
  • Slachtoffer benaderen;
  • Ademhalingscontrole;
  • Controle ademhaling;
  • Reanimatie;
  • Werking AED;
  • Inzet AED.

Al onze medewerkers waren erg geïnteresseerd. Het was een leerzame cursus en iedere medewerker die deelnam heeft een certificaat in ontvangst mogen nemen.

Word burgerhulpverlener

Steeds meer Nederlanders melden zich aan als burgerhulpverlener en hierdoor worden steeds vaker levens gered. De eerste 6 minuten na een hartstilstand zijn cruciaal. Ambulances redden het vaak niet om binnen 6 minuten op locatie te arriveren. Als een burgerhulpverlener wél binnen 6 minuten start met reanimeren en een AED aansluit, wordt de overlevingskans aanzienlijk vergroot. Iedereen die 18 jaar of ouder is en in de afgelopen twee jaar één van de volgende trainingen heeft gevolgd kan zich aanmelden als burgerhulpverlener:

  • Een basiscursus reanimatie of een herhalingsles;
  • Een reanimatietraining als bedrijfshulpverlener of EHBO-er;
  • Een reanimatietraining voor je beroep of studie.

Burgers die zich hebben aangemeld bij een oproepsysteem in de buurt krijgen een oproep op de mobiele telefoon, wanneer iemand in de buurt een hartstilstand krijgt en 112 is gebeld. Op het moment dat een burgerhulpverlener een oproep krijgt en even weg kan, start hij of zij met reanimeren en het aansluiten van een AED. Hij of zij gaat door met reanimeren tot de ambulance arriveert.

Vind de dichtstbijzijnde AED met de EHBO-app van het Rode Kruis

Met de EHBO-app van het Rode Kruis vind je snel de dichtstbijzijnde AED. Op het scherm van je smartphone vind je gemakkelijk een overzichtelijke kaart met alle locaties en openingstijden van de AED’s in jouw buurt. De app is gratis te downloaden voor Apple-, Android- of Windows-telefoons.

Jouw partner in vastgoedadvies

Deel :

Nieuwsbrief

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle ontwikkelingen binnen Metafoor Vastgoed.

Neem contact op

Telefoonnummer

088 006 6100

E-mailadres

info@metafoorvastgoed.nl