Metafoor aanwezig op de Dag van de Openbare Ruimte

Afgelopen woensdag en donderdag, op 27 en 28 september, was Metafoor Vastgoed aanwezig op de Dag van de Openbare Ruimte. Tijdens deze dagen stonden Jaarbeurshallen 2, 3 en 4 volledig in het teken van ontwerp, inrichting, onderhoud en beheer van openbare ruimte. De Dag van de Openbare Ruimte is de grootste vakbeurs op dit gebied en is vorig jaar door maar liefst 5.800 geïnteresseerden bezocht. Metafoor was op beide dagen aanwezig met een stand en daarnaast gaven onze adviseurs een interessante lezing omtrent verjaring van gemeentegrond.

Lezing ‘Verjaring bij gemeentegrond in de praktijk’

Veel mensen denken dat ze gemeentegrond cadeau krijgen als ze er twintig jaar gebruik van hebben gemaakt. Op wat voor wijze de grond is gebruikt of op basis van welke afspraken dit is gedaan, doet verder niet ter zake. Na twintig jaar kunnen de kaarsjes op de taart! De figuurlijke vork zit echter anders in de steel.

Verjaring is al jaren en nog steeds een populair onderwerp. Maar wanneer is er nu wel of geen sprake van verjaring? Dat legden Annabelle van Helmond (Projectleider Onrechtmatig Grondgebruik) en Deirdre Swiers (Jurist Privaatrecht) uit tijdens onze lezing op woensdag 27 september. Onze experts gaven tijdens deze lezing bruikbare tips om verjaring in gemeenten te voorkomen. We brachten de aanwezigen op de hoogte van de laatste jurisprudentie en gaven hen de juiste handvatten om verjaringsdossiers te behandelen. De lezing werd druk bezocht en veel aanwezigen bezochten ons naderhand bij onze stand om na te praten.

Winactie ‘verjaringstaart’

Tijdens de beursdagen waren er twee ‘verjaringstaarten’ te winnen bij onze stand. Hiervoor dienden bezoekers hun gegevens achter te laten in de zogenaamde ‘pot met grondzaken’. Uiteindelijk hebben wij na iedere dag een winnaar getrokken. De gemeente Tilburg en de gemeente Tubbergen hebben de heerlijke ‘verjaringstaart’ inmiddels mogen ontvangen.

Jouw partner in vastgoedadvies

Deel :

Loraine van Huenestein

Loraine van Huenestein

Loraine is onze Corporate Recruiter. Heeft u vragen over consultancy of een vacature? Neem dan contact op met Loraine. U kunt haar bellen op +31 6 51 26 94 98 of een e-mail sturen naar loraine.van.huenestein@metafoor.nl. Loraine staat klaar om u te helpen.

Bekijk alle artikelen van deze adviseur

Nieuwsbrief

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle ontwikkelingen binnen Metafoor Vastgoed.

Neem contact op

Telefoonnummer

088 006 6100

E-mailadres

info@metafoorvastgoed.nl