Lunch & Learn ‘Snippergroen, Snipperblauw en Verjaring’ groot succes

Afgelopen woensdag, 18 april 2018, vond de Lunch & Learn ‘Snippergroen, Snipperblauw en Verjaring’ plaats in het Postillion Hotel te Dordrecht. Het was een succesvolle en leerzame ochtend. De Lunch en Learn is goed bezocht, in totaal waren er vijftien mensen aanwezig vanuit verschillende gemeenten en zelfs een waterschap. De Lunch en Learn ging over de aanpak van snippergroen en het vorderen van schadevergoeding bij verjaring in de praktijk. Zowel de adviseurs van Metafoor als de gemeente Capelle aan den IJssel kwamen aan het woord en deelden hun praktijkervaring met betrekking tot snippergroen- en snipperblauwprojecten.

Introductie snippergroen/SnippergroenOnline Metafoor

Na het welkomstwoord door Peter Broer en een kort kennismakingsrondje kwamen Berrique de Jong en Gijs van Oosterhout van Metafoor aan het woord. Zij startten met een korte uitleg over snippergroen en benadrukten hoe belangrijk de aanpak tijdens een snippergroenproject is. Vervolgens bespraken zij hoe Metafoor projecten als deze aanpakt en hoe de tool SnippergroenOnline hen daarbij ondersteunt. Als laatste bespraken zij hoe Metafoor snipperblauwprojecten aanpakt. Hierbij gaven zij voorbeelden met betrekking tot steigers, loopplanken en ligplaatsen.

Snippergroen in de praktijk binnen de gemeente Capelle aan den IJssel

Jan Willem Groenink van de gemeente Capelle aan den IJssel nam het woord over van Berrique en Gijs. Hij legde uit hoe de gemeente Capelle aan den IJssel het snippergroenproject aanpakt, en hoe zij dit ervaren. De gemeente is in 2014 gestart met het project en is nu bezig met de afronding. Een groot verschil tussen de aanpak van de gemeente Capelle aan den IJssel en de aanpak van Metafoor is het gebruik van SnippergroenOnline.

Verjaring en schadevergoeding vorderen bij verjaring

Kimberley Tobias, jurist bij Metafoor, nam het woord vervolgens over van Jan Willem Groenink. Zij besprak het onderwerp verjaring van gemeentegrond en het vorderen van schadevergoeding bij verjaring. De dag werd afgesloten met een uitgebreide, heerlijke lunch.

Wilt u op de hoogte blijven van komende evenementen? Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief.

Jouw partner in vastgoedadvies

Deel :

Loraine van Huenestein

Loraine van Huenestein

Loraine is onze Corporate Recruiter. Heeft u vragen over consultancy of een vacature? Neem dan contact op met Loraine. U kunt haar bellen op +31 6 51 26 94 98 of een e-mail sturen naar loraine.van.huenestein@metafoor.nl. Loraine staat klaar om u te helpen.

Bekijk alle artikelen van deze adviseur

Nieuwsbrief

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle ontwikkelingen binnen Metafoor Vastgoed.

Neem contact op

Telefoonnummer

088 006 6100

E-mailadres

info@metafoorvastgoed.nl