Lunch & Learn ‘Snippergroen en verjaring in de praktijk’ in Zwolle groot succes!

Steeds meer gemeenten in Nederland starten met een snippergroenproject. In zo’n project wordt het gebruik van gemeentegrond geactualiseerd. Dit kan door verkoop/verhuur. Soms heeft de gemeente de grond zelf nodig en moet deze worden teruggevorderd. Daarnaast kan het voorkomen dat de gebruiker een beroep doet op verjaring. De gemeente Kampen voert het snippergroenproject samen met Metafoor uit. Tijdens onze Lunch & Learn op 16 januari in Hotel van der Valk in Zwolle deelden wij onze praktijkervaring en kwamen de gemeente Kampen en Liebregts Leistra Advocaten aan het woord. De bijeenkomst was erg druk bezocht en was een enorm succes.

Introductie snippergroen en plan van aanpak Metafoor

Rianne de Vries is zowel vastgoedadviseur als teamleider bij Metafoor Vastgoed en Software. Met meer dan 8 jaar ervaring heeft zij al veel snippergroenprojecten begeleid. Rianne startte de Lunch & Learn met een introductie van snippergroen. Ze lichtte onze definitie van snippergroen toe en gaf mogelijke aanleidingen voor een snippergroenproject. Aan de hand van luchtfoto’s liet zij voorbeelden zien van kwesties waar gemeentegrond in gebruik was en lichtte het stappenplan van Metafoor bij een dergelijk project toe.

Marian Mulder, algemeen manager bij Metafoor Vastgoed en Software, nam het woord van Rianne over om de softwaretool voor snippergroenprojecten, SnippergroenOnline kort toe te lichten met een demo.

Snippergroen in de praktijk binnen gemeente Kampen

Diddy van der Stouwe en Annelies van Dam vervolgden de bijeenkomst met een uitleg over het snippergroenproject binnen de gemeente Kampen. Zij spraken over de historie, het verloop en de planning van het project. Medewerkers van de andere gemeenten konden vervolgens vragen stellen over de aanpak van de gemeente Kampen.

Tips en tricks bij verjaring

Na een bakje koffie en iets lekkers werd het woord doorgegeven aan Deirdre Swiers. Deirdre is nu 2 jaar werkzaam bij Metafoor Vastgoed en Software als jurist privaatrecht. Tijdens snippergroenprojecten is zij voornamelijk verantwoordelijk voor de bijzondere verjaringsdossiers. Gedurende de Lunch & Learn gaf Deirdre tips en tricks bij verjaring en ging zij in op recente verjaringsuitspraken.

Interactieve sessie met Wiert Leistra van Liebregts Leistra Advocaten

Als laatst kwam Wiert Leistra van Liebregts Leistra Advocaten aan het woord. Dit was dé kans voor de genodigden om vragen te stellen aan een advocaat die gespecialiseerd is in vastgoedrecht. Er ontstond al snel een zeer interactieve sessie waarin verschillende praktijkvoorbeelden werden besproken.

Lunch en afsluiting

De bijeenkomst werd afgesloten met een overheerlijke lunch in het restaurant van het hotel. Na de lunch was er nog de mogelijkheid om te sparren met deskundigen van zowel Metafoor Vastgoed en Software als Liebregts Leistra Advocaten. Meerdere genodigden maakten hier nog graag gebruik van.

De Lunch & Learn ‘Snippergroen en verjaring in de praktijk’ in Zwolle was een enorm succes en wij kijken nu al uit naar de volgende sessie.

Jouw partner in vastgoedadvies

Deel :

Nieuwsbrief

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle ontwikkelingen binnen Metafoor Vastgoed.

Neem contact op

Telefoonnummer

088 006 6100

E-mailadres

info@metafoorvastgoed.nl