Lunch & Learn ‘Kostprijsdekkende huur in de praktijk’ groot succes!

Gisteren, op donderdag 28 maart, vond de Lunch & Learn ‘Kostprijsdekkende huur in de praktijk’ plaats. Op een mooie locatie in Deventer, DOK H2O, kwamen 12 medewerkers van 8 verschillende gemeenten bijeen om hun kennis en ervaring over het onderwerp te delen. De middag startte met een heerlijke lunch en met een goed gevulde buik trapte Peter Broer de sessie af.

Eerst het vastgoed op orde, dan berekenen kostprijsdekkende huur

Peter vertelde over het belang van het op orde hebben van het vastgoed, alvorens gemeenten de kostprijsdekkende huur kunnen berekenen voor hun vastgoedobjecten. Aan de hand van de vastgoedladder van Metafoor legde hij uit welke stappen gemeenten kunnen doorlopen om beter inzicht te krijgen in de vastgoedportefeuille. Ook de Duurzame Vastgoedladder kwam aan bod. Er werd besproken of en in welke mate duurzame investeringen invloed hebben op de kostprijsdekkende huur.

Inzicht in de kosten en opbrengsten per vastgoedobject

Leo Looise nam het stokje over van Peter. Hij presenteerde hoe alle gegevens die verzameld worden tijdens het “Vastgoed op Orde traject” beheerd kunnen worden in VBSonline. De softwaretool geeft onder andere inzicht in de kosten en opbrengsten per object, waardoor het mogelijk is om de kostprijsdekkende huur te berekenen.

Waarom kostprijsdekkende huur?

Patrick Neijs sloot het eerste deel van de middag af en vertelde meer over de theorie achter de kostprijsdekkende huur. Waarom moet de gemeente de kostpijsdekkende huur berekenen? En op welke manieren kunnen gemeenten de kostprijsdekkende huur berekenen? Patrick legde dit op een begrijpelijke manier uit aan de aanwezigen.

Kostprijsdekkende huur in de praktijk bij de gemeente Deventer

Na een korte koffiepauze vertelde Rogier Grondman van de gemeente Deventer over zijn ervaringen vanuit de praktijk. De gemeente Deventer loopt voorop in het berekenen van de kostprijsdekkende huur en het strategisch sturen op vastgoed. Het was erg interessant om te horen hoe de gemeente Deventer dit traject is gestart en samen met een marktpartij nog altijd werkt aan verbetering. Door praktijkvoorbeelden waar alle aanwezigen zich in konden vinden en de interessante onderwerpen en sprekers was het een zeer geslaagde middag!

Wilt u meer weten over dit onderwerp? Neem dan contact met ons op via ons contactformulier.

Jouw partner in vastgoedadvies

Deel :

Loraine van Huenestein

Loraine van Huenestein

Loraine is onze Corporate Recruiter. Heeft u vragen over consultancy of een vacature? Neem dan contact op met Loraine. U kunt haar bellen op +31 6 51 26 94 98 of een e-mail sturen naar loraine.van.huenestein@metafoor.nl. Loraine staat klaar om u te helpen.

Bekijk alle artikelen van deze adviseur

Nieuwsbrief

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle ontwikkelingen binnen Metafoor Vastgoed.

Neem contact op

Telefoonnummer

088 006 6100

E-mailadres

info@metafoorvastgoed.nl