Kick off Traineeship Metafoor Vastgoed

Afgelopen vrijdag is het traineeship van Metafoor Vastgoed officieel van start gegaan op de locatie Creative Campus Almere (voormalig fabrieksterrein van Beiersdorf). Het traineeship heeft als doel om pas afgestudeerde HBO/WO adviseurs die in dienst zijn van Metafoor een interne opleiding te geven om ze zo goed voor te bereiden op de adviesopdrachten bij gemeenten en andere overheidsorganisaties.

Het traineeprogramma

Manager Marian Mulder verwelkomde de 11 trainee adviseurs voor het ochtenddeel. Hierin is na een korte kennismaking door Marian meer uitleg gegeven over het programma voor de trainees. Tot aan de zomer zijn er in totaal 8 opleidingsdagen gepland waarbij verschillende (vak)docenten invulling zullen geven aan diverse onderwerpen. Enerzijds zijn de onderwerpen gericht op vakgerichte kennis rondom vastgoed- en grondzaken. Anderzijds wordt de trainees kennis en vaardigheden bijgebracht rondom onderwerpen als mediation, politieke sensitiviteit en zakelijk schrijven.

Gedragscode FRIS

Na de introductie gaf Marian Mulder uitleg over de gedragscode FRIS. Deze gedragscode is ook verwerkt in de missie van Metafoor Vastgoed en Software: “Metafoor Vastgoed en Software is een enthousiaste organisatie met focus op de klant. Onze professionals zijn er op gericht om het optimale resultaat te behalen. Dit bereiken wij door initiatief te tonen en slimme oplossingen aan te dragen. Wij streven naar een langdurig partnership met collega en klant, waarbij samenwerking en kennisdelen centraal staan.” Onze adviseurs dienen de gedragscode altijd als uitgangspunt te nemen wanneer ze werkzaam zijn voor de klanten van Metafoor.

De Metafoor Groep

In het tweede deel van de ochtend waren alle dochterbedrijven uitgenodigd die onder het Metafoor-label vallen.  Achtereenvolgens gaven Jenneke Nieuwenhuis (Metafoor Onderwijs), Erik Berkelmans (Metafoor Ruimtelijke Ontwikkeling) en Peter Broer (Metafoor Vastgoed en Software) een presentatie over de producten en diensten van de Metafoor-bedrijven.

De KMM-Groep

In de middag was een lunch gepland waarbij tegelijkertijd  een cultuurbijeenkomst voor de nieuwe medewerkers van de KMM-groep plaatsvond. Metafoor Vastgoed maakt ook onderdeel uit van de KMM-groep. Meine Breemhaar (CEO KMM-groep) en Joke Bloos (directiesecretaresse) verzorgden de presentaties.

‘Ik zie, ik zie wat jij niet zegt…’

Na de lunch zijn de trainees over het voormalige fabrieksterrein van Beiersdorf naar de inspirerende trainingslocatie De Vloer gelopen. Hier verzorgde motivatie-trainer Anne Kien een sessie rondom gedragstraining met als naam: ‘Ik zie, ik zie wat jij niet zegt…’

De trainees gingen dus aan de slag met gedrag. Wat roept jouw gedrag op? Waarom reageer jij op een bepaalde manier op het gedrag van de ander? Waarom lijkt het altijd alsof die collega niet meent wat hij zegt? Hoe kun je proactief zijn/worden? Tijdens deze sessie hebben de trainees inzicht in zichzelf en elkaar gekregen en dit alles in een ontspannen omgeving, vol van humor en spelplezier. Er is gewerkt aan samenwerken, presenteren en het accepteren en stimuleren van ideeën. De trainees kregen de  kans om op een ontspannen manier naar de actuele werksituaties, het dagelijkse ‘teamrolgedrag’ en de communicatie te kijken.

Een geslaagde kick-off van het traineeship!

De middag is afgesloten met een borrel en een korte evaluatie. De trainees vonden het een erg leerzame en inspirerende dag in de sfeer van een teambuildingdag. Wordt vervolgd…

Jouw partner in vastgoedadvies

Deel :

Nieuwsbrief

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle ontwikkelingen binnen Metafoor Vastgoed.

Neem contact op

Telefoonnummer

088 006 6100

E-mailadres

info@metafoorvastgoed.nl