Juristen Metafoor delen kennis tijdens maandelijks overleg

In de afgelopen 2 jaar is het team van Metafoor Vastgoed uitgebreid met veel juristen. Voor Metafoor is het erg belangrijk om deze juristen te blijven binden en boeien. Daarnaast is het van belang om kennis en ervaringen te delen met andere juristen uit het team. Om deze twee redenen is besloten iedere maand een juridisch overleg te organiseren. Afgelopen donderdag vond het eerste overleg tussen de juristen plaats onder leiding van Deirdre Swiers bij ons op kantoor in Dronten. In totaal waren er 10 juristen aanwezig tijdens dit overleg.

Rondje ‘wie-zit-waar’

Het juridisch overleg startte met een rondje ‘wie-zit-waar’. De aanwezige juristen kregen de kans om de anderen te vertellen welke opdrachten zij bij welke organisaties uitvoeren. Nu is iedereen op de hoogte van elkaars werkzaamheden en weet de één de ander te vinden bij specifieke vraagstukken. Bij volgende juridische bijeenkomsten zal besproken worden of er iets is veranderd voor de juristen.

Bespreken casussen en lastige juridische dossiers

Nadat iedereen op de hoogte is van elkaars werkzaamheden en opdrachtgevers, is er de gelegenheid om casussen en lastige juridische dossiers met elkaar te bespreken. Deze dossiers en vraagstukken worden voorafgaand aan het juridisch overleg ingestuurd. Tijdens dit eerste juridisch overleg werden de volgende casussen besproken:

  • Tijdelijke verhuur gemeentewoning, na afloop vergunning leegstandwet;
  • Specifieke verjaringszaak;
  • Mogelijkheden opzeggen bruikleenovereenkomsten;
  • Opzeggen huurovereenkomsten gemeentelijk vastgoed;
  • Verjaringszaak; bij schadevergoeding na verjaring terugleveren van grond of geld vragen?;
  • Verkoop bedrijfskavel met bouwplicht; wat als aan deze plicht niet is voldaan? Uitstel, schadevergoeding en beëindiging andere reservering van dezelfde ondernemer;
  • Hoe om te gaan met artikel 3:314 BW als een overheidsinstantie haar grond terugeist en de wederpartij een beroep op dit artikel doet?;
  • Uitgifte drijvende woningen.

 

Na ieder juridisch overleg zal er een verslag worden opgesteld en rondgestuurd, welke ook naar onze vastgoedadviseurs zal gaan. Zo blijft het gehele team van Metafoor op de hoogte van lopende zaken.

Toekomst juridisch overleg

In de toekomst zal het juridisch overleg op iedere derde donderdag van de maand plaatsvinden. De bijeenkomsten zullen maandelijks op verschillende locaties worden georganiseerd. Elke jurist heeft de mogelijkheid vraagstukken, casussen en lastige dossiers in te sturen, zodat deze behandeld kunnen worden. Samen zorgen de juristen dus voor de invulling van de bijeenkomsten.

Jouw partner in vastgoedadvies

Deel :

Loraine van Huenestein

Loraine van Huenestein

Loraine is onze Corporate Recruiter. Heeft u vragen over consultancy of een vacature? Neem dan contact op met Loraine. U kunt haar bellen op +31 6 51 26 94 98 of een e-mail sturen naar loraine.van.huenestein@metafoor.nl. Loraine staat klaar om u te helpen.

Bekijk alle artikelen van deze adviseur

Nieuwsbrief

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle ontwikkelingen binnen Metafoor Vastgoed.

Neem contact op

Telefoonnummer

088 006 6100

E-mailadres

info@metafoorvastgoed.nl