Interim Vastgoedjurist/-adviseur Steven Nijsingh aan het woord

 

 

Naast onze vaste medewerkers plaatsen wij ook geregeld interim adviseurs bij onze opdrachtgevers. Met veel van onze interim adviseurs hebben wij na jarenlange samenwerking een goede band opgebouwd. Wij vinden het daarom belangrijk om ook hen een podium te geven door middel van een nadere kennismaking over wie ze zijn en welke talenten en specialismen ze inzetten als zelfstandige. Graag gaven wij daarom het woord aan Steven Nijsingh.

 

Van vaste medewerker naar zelfstandige

Steven Nijsingh is al jaren verbonden aan Metafoor Vastgoed. 11 jaar geleden werkte hij bij de gemeente Heerenveen, waar hij al met veel medewerkers van Metafoor samenwerkte. Met de hulp van Metafoor begon Steven in 2017, tegen alle adviezen in, voor zichzelf. Tot op heden heeft hij nooit spijt gehad van deze beslissing. Hoewel hij een erg leuke tijd heeft gehad bij de gemeente Heerenveen, was Steven toe aan meer afwisseling. Momenteel werkt hij zowel voor gemeenten, als voor projectontwikkelaars, particulieren en agrariërs.

 

Waarom werken voor de overheid?

Steven werkt graag voor de overheid, aangezien overheidsorganisaties vaak voor grote opgaven staan en het professionele organisaties zijn die veel kunnen bereiken. Daarnaast vindt hij het werken met veel collega’s een voordeel. Toch geeft hij aan geen keuze te kunnen (en willen) maken tussen overheid en private partijen of particulieren. Juist de afwisseling vindt hij erg interessant.

“Omdat ik weet hoe beide partijen redeneren, kan ik organisaties intermediair erg helpen in de communicatie.”

 

Als strategisch vastgoedadviseur werkend aan de enorme woningbehoefte binnen de gemeente Schagen

Momenteel werkt Steven namens Metafoor voor de gemeente Schagen als strategisch vastgoedadviseur en -jurist. In deze functie is hij betrokken bij verschillende projecten om de enorme woningnood binnen de gemeente op te lossen. Vrijwel alle grond binnen de gemeente die in aanmerking komt voor ontwikkeling, wordt ontwikkeld. Denk hierbij aan woningbouw, woningbouw voor starters, sociale woningbouw, vrijstaande kavels, vakantieparken en appartementen. Binnen deze projecten is Steven veel in contact met ontwikkelaars, woningcorporaties, private partijen en de provincie en is hij onder meer verantwoordelijk voor de intentie-, koop- en anterieure overeenkomsten.

 

Van pachtbeleidschrijver tot vastgoedjurist bij de gemeente Noordoostpolder

Voorafgaand aan zijn opdracht voor de gemeente Schagen heeft Steven namens Metafoor voor de gemeente Noordoostpolder gewerkt. Hij begon hier als pachtbeleidschrijver en deze functie werd steeds verder uitgebreid met ingewikkelde dossiers. Uiteindelijk heeft hij een vaste medewerker van de gemeente ingewerkt voor zijn functie als vastgoedjurist.

 

“Ik ga altijd voor een win-win situatie”

Het uitgangspunt van Steven in zijn werk is het bereiken van een oplossing waar alle partijen tevreden mee zijn. Niet ten kosten van partijen, maar samen met alle partijen streven naar een mooi resultaat. Als wij hem vragen zijn mooiste opdracht tot nu toe te beschrijven komt dan ook een case naar boven uit zijn tijd bij de gemeente Noordoostpolder. Er was sprake van een communicatiestoornis tussen de gemeente en een ondernemer en het mediationtraject was mislukt. Door naar alle partijen te luisteren en alle partijen serieus te nemen is het Steven uiteindelijk gelukt een intentieovereenkomst te sluiten en afspraken richting de toekomst te maken. Vanuit de organisatie werd dit erg gewaardeerd.

 

Over de samenwerking met Metafoor

Steven beschrijft de samenwerking met Metafoor erg positief. Omdat hij al lange tijd betrokken is bij Metafoor en veel medewerkers persoonlijk kent, verloopt de situatie altijd soepel. Ook Peter Broer kent hij al jaren, wat de samenwerking bevordert.

Bent u geïnteresseerd in een samenwerking met Steven Nijsingh via Metafoor? Neem dan contact met ons op door te bellen naar 088 – 00 66 100 of te mailen naar info@metafoorvastgoed.nl. Wilt u zich graag inschrijven als ZZP’er bij Metafoor? Klik dan hier.

Jouw partner in vastgoedadvies

Deel :

Nieuwsbrief

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle ontwikkelingen binnen Metafoor Vastgoed.

Neem contact op

Telefoonnummer

088 006 6100

E-mailadres

info@metafoorvastgoed.nl