Interim Jurist Grondzaken Marcel Maassen aan het woord

Naast het detacheren van onze vaste medewerkers, zet Metafoor Vastgoed ook geregeld interim adviseurs in voor opdrachten bij onze klanten. Met veel van onze interim adviseurs hebben wij na jarenlange samenwerking een goede band opgebouwd. Wij vinden het daarom de hoogste tijd om ook hen een podium te geven door middel van een nadere kennismaking over wie ze zijn en welke talenten en specialismen ze inzetten als adviseur. Als eerst geven wij de beurt aan Marcel Maassen.

ZZP’er met passie voor vastgoed

Na zijn opleidingen Vastgoedmanagement, Planologie en Rechten heeft Marcel bij verschillende organisaties ervaring opgedaan op het gebied van vastgoed. Zijn passie voor het vakgebied is ontstaan tijdens zijn opleiding Planologie. Inmiddels heeft Marcel al 30 jaar werkervaring in overheidsvastgoed. 10 jaar geleden besloot hij zijn carrière als ZZP’er te vervolgen, omdat hij toe was aan meer uitdaging in zijn werk. Voor Marcel waren vooral de afwisseling in opdrachten en opdrachtgevers en het werken binnen verschillende bedrijfsculturen en politieke kleuren belangrijke redenen om verder te gaan als ZZP’er.

Meer dan 10 jaar gemeentelijke vastgoedervaring

In de afgelopen 10 jaar is Marcel voornamelijk werkzaam geweest bij gemeenten.

“Wat ik interessant vind aan het werken voor gemeenten is dat ik
tijdens dit werk te maken heb met zowel de politiek als de burger.”

Marcel beschrijft zijn werk voor gemeenten als zeer afwisselend. De opdrachten bestaan uit werkzaamheden rondom snippergroen en overeenkomsten, maar ook rondom gebiedsontwikkeling. Dit maakt het zo uitdagend. Marcel krijgt de meeste energie van opdrachten die op voorhand onmogelijk lijken, maar waarbij hij toch de openingen vindt en tot de beste oplossing komt voor zowel de burger als de politiek.

Opdrachten in samenwerking met Metafoor

Marcel is bij Metafoor terechtgekomen middels het contact dat hij al geruime tijd heeft met Peter Broer, vanwege verschillende netwerken. Hij geeft aan dat de samenwerking met zowel Peter als Metafoor heel goed bevalt.

Voor Metafoor heeft Marcel de afgelopen tijd twee opdrachten uitgevoerd. Voor de gemeente Delft is hij vorig jaar werkzaam geweest als Interim Juridisch Adviseur. Tijdens deze opdracht was hij voornamelijk bezig met huurcontracten, grote overeenkomsten op het gebied van gebiedsontwikkeling en contracten voor kunstenaarsateliers. Omdat het een zeer oude stad betrof, had hij ook te maken met oude rechten, zoals het recht van poort.

Momenteel werkt Marcel via Metafoor voor de gemeente Lansingerland als Interim Jurist Grondzaken. De gemeente Lansingerland is een vrij nieuwe gemeente  met relatief veel nieuwbouwontwikkelingen. In deze gemeente heeft hij daarom juist veel te maken met contracten voor nieuwbouwprojecten. Binnenkort start een derde opdracht waarbij Marcel aan de slag gaat als Projectleider Vastgoed aan de hand van de Vastgoedladder van Metafoor.

Voordelen inhuur externen t.o.v. rekruteren vaste medewerkers

Marcel beschrijft het ‘met een frisse blik naar processen kijken en adviezen geven’ als een belangrijk voordeel van het inhuren van een externe ten opzichte van het aannemen van een vaste medewerker. Omdat hij bij veel verschillende gemeenten werkzaam is geweest, neemt hij veel ervaring met zich mee. Hij is daarom in staat de medewerkers van de afdeling de ogen te openen met nieuwe, frisse ideeën.

Bent u geïnteresseerd in een samenwerking met Marcel Maassen via Metafoor? Neem dan contact met ons op door te bellen naar 088 – 00 66 100 of te mailen naar info@metafoorvastgoed.nl. Wilt u zich graag inschrijven als ZZP’er bij Metafoor? Klik dan hier.

Jouw partner in vastgoedadvies

Deel :

Nieuwsbrief

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle ontwikkelingen binnen Metafoor Vastgoed.

Neem contact op

Telefoonnummer

088 006 6100

E-mailadres

info@metafoorvastgoed.nl