Eerste Verdiepingscursus Verjaring groot succes!

Op dinsdag 10 september vond de eerste editie van onze Verdiepingscursus Verjaring plaats in Utrecht. De cursus vond plaats in de prachtige Skybar van het Van der Valk hotel in Utrecht. Twaalf medewerkers van zes verschillende overheidsorganisaties namen deel aan de cursus. Tijdens de cursus leerden de aanwezigen alles over verjaring van mr. D. (Deirdre) Swiers aan de hand van de wet en de jurisprudentie, praktijkvoorbeelden en door de deelnemers zelf ingebrachte casussen. Het was een succesvolle training.

De wet en laatste jurisprudentie op het gebied van verjaring

In de ochtend werd de wet met betrekking tot verjaring behandeld. De verschillende types verjaring, verkrijgende en bevrijdende verjaring, werden besproken en de termen ‘goede trouw’, ‘bezit’ en ‘houderschap’ werden toegelicht. Ook de termijn van verjaring en de verschillende vormen van stuiting van de verjaringstermijn werden behandeld.

Na een korte koffiepauze behandelde Deirdre de laatste jurisprudentie op het gebied van verjaring van gemeentegrond. Ook de mogelijkheid tot het vorderen van schadevergoeding na verjaring van gemeentegrond werd besproken aan de hand van recente uitspraken.

Casussen uit de praktijk

Na een heerlijke lunch vervolgde Deirdre het programma met het interactieve gedeelte van de training. Aan de hand van verschillende (lucht)foto’s van percelen en een korte introductie over casussen dienden de cursisten aan te geven of een stuk grond wel of niet verjaard was. Bij enkele casussen dienden de cursisten ook aan te geven of de gemeente met succes schadevergoeding zou kunnen vorderen na het verjaren van de grond. Daarnaast schetste Deirdre aan de hand van de foto’s andere situaties voor, waarbij het oordeel van de cursisten wellicht zou veranderen. Na de casussen die Deirdre zelf meenam vanuit haar praktijkervaring, werden de door de cursisten zelf aangedragen casussen gezamenlijk behandeld.

Verdiepingscursus Verjaring in 2020

De Verdiepingscursus Verjaring was een groot succes. We zullen voor volgend jaar dan ook een aantal data en locaties vast gaan leggen. Houd onze pagina over de verdiepingscursus in de gaten.

Jouw partner in vastgoedadvies

Deel :

Loraine van Huenestein

Loraine van Huenestein

Loraine is onze Corporate Recruiter. Heeft u vragen over consultancy of een vacature? Neem dan contact op met Loraine. U kunt haar bellen op +31 6 51 26 94 98 of een e-mail sturen naar loraine.van.huenestein@metafoor.nl. Loraine staat klaar om u te helpen.

Bekijk alle artikelen van deze adviseur

Nieuwsbrief

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle ontwikkelingen binnen Metafoor Vastgoed.

Neem contact op

Telefoonnummer

088 006 6100

E-mailadres

info@metafoorvastgoed.nl