Eerste editie Cursus Huurrecht groot succes!

Op donderdag 1 oktober vond de allereerste editie van onze Cursus Huurrecht plaats in Amersfoort. De training werd verzorgd door mr. Peter de Haan, onze trainer en specialist Huurrecht. Het was een uitstekende training met een leuke groep deelnemers.

Eerst een stukje theorie…

In de ochtend is de wet en regelgeving achter het huurrecht behandeld. Daarbij zijn algemene bepalingen en diverse vormen van huur aan de orde gekomen. Vervolgens is ingegaan op het onderdeel Huurrecht Wonen, waaronder ook het verhuren van woonwagens en standplaatsen werd behandeld.

Na een goed verzorgde lunch was de verhuur van bedrijfsruimte aan de beurt, waarbij de verschillende vormen van bedrijfsruimten en mogelijke kwalificatiegeschillen werden behandeld. Ook werd recente wetgeving met betrekking tot huurrecht onder de loep genomen.

Tijd om de opgedane kennis in praktijk te brengen!

“In theorie is er geen verschil tussen theorie en praktijk. In de praktijk wel.’
-Yogi Berra.

Mr. Peter de Haan nam de cursisten aan de hand van de theorie mee in verschillende casussen die hij had voorbereid. Aan de hand van de casussen dienden de cursisten verschillende vragen te beantwoorden, zoals: Is hier sprake van een huurovereenkomst? Is er sprake van een gebrek? Kan er aanspraak worden gedaan op huurprijsvermindering? De antwoorden van de cursisten werden uitgebreid nabesproken.

Leuke interactie

Wij zijn erg blij dat de cursus, ondanks de aangescherpte Corona-maatregelen, toch plaats kon vinden. Met 7 deelnemers van 4 verschillende gemeenten/werkorganisaties kon de cursus doorgaan, terwijl wij goed in staat waren de maatregelen in acht te nemen. Door de cursus toch fysiek te laten plaatsvinden, was meer interactie mogelijk ten opzichte van een online training. Wij kijken zeer positief terug op deze training. De eerste review is inmiddels binnen: “Zeer heldere uitleg door Peter. Heel duidelijk en met veel professionaliteit en kundigheid. Hij speelde goed in op de vragen van de cursisten. Locatie en lunch was prima. Bereikbaarheid ook prima.” Cijfer: 10!

Ook geïnteresseerd in de Cursus Huurrecht? Houd deze pagina in de gaten voor nieuwe data. Ook kunnen gemeenten, provincies en waterschappen gebruik maken van onze Adviesdesk om kwesties rondom huurrecht en andere onderwerpen voor te leggen aan ons expertteam!

Jouw partner in vastgoedadvies

Deel :

Nieuwsbrief

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle ontwikkelingen binnen Metafoor Vastgoed.

Neem contact op

Telefoonnummer

088 006 6100

E-mailadres

info@metafoorvastgoed.nl