Een geslaagde cursusdag en een mooi voorbeeld van kennisdeling met ons zusterbedrijf

Dinsdag 12 april verzorgden adviseurs Peter de Haan en Bart Sikkes de Juridische Basiscursus Vastgoed en Grondzaken voor onze collega’s van zusterbedrijf Metafoor Ruimtelijke Ontwikkeling. De groep bestond uit negen cursisten met voornamelijk een planologische achtergrond. De collega’s van ons zusterbedrijf krijgen in het werkveld regelmatig te maken met onderwerpen die worden aangeboden in de cursus. Om die reden is door Metafoor Ruimtelijke Ontwikkeling gevraagd of een tweetal van onze adviseurs een cursus konden verzorgen.

Cursusdag Juridische Basiscursus Vastgoed en Grondzaken

De cursusdag startte om negen uur met een voorstelrondje. Daarna begonnen de cursisten en trainers met het eerste onderwerp; het contracteren met de overheid. Daarop volgden de beginselen van het contractenrecht en de opbouw van overeenkomsten. De cursus werd iets anders dan normaal ingericht voor de cursisten van Metafoor Ruimtelijke Ontwikkeling, omdat ze niet met alle onderwerpen te maken hebben in het werkveld die normaliter worden aangeboden in de cursus. Zo werden oneigenlijk grondgebruik en verjaring buiten beschouwing gelaten. Verder kwamen nog onderwerpen aan bod zoals de zakelijke rechten erfdienstbaarheid, de kwalitatieve verplichting, het kettingbeding, recht van erfpacht, recht van opstal, bruikleen, huur, pacht, koop en ruil. Bijna alle onderwerpen werden afgesloten met een casus of een voorbeeld zodat de cursisten een duidelijk beeld konden krijgen bij de theorie.

Afsluiten met een kennisquiz

Aan het einde van de cursus volgde een Kahoot-quiz van twintig vragen om te kijken of alle cursisten goed hebben opgelet. In een gelijk opgaande strijd, waarbij veel vragen goed werden beantwoord, won uiteindelijk planeconoom Dani Grevelink. Deze cursist werd beloond met een pakketje Tony Chocolonely. Al met al was het een geslaagde cursusdag en een mooi voorbeeld van kennisdeling binnen de bedrijven binnen onze holding, KMM Groep.

Onze opleidingen op het gebied van vastgoed en grondzaken

Bent u ook geïnteresseerd in één van onze cursussen? Wij bieden verschillende cursussen aan zoals de Juridische Basiscursus Vastgoed en Grondzaken, Basiscursus Snippergroen en de Basiscursus Vastgoed op Orde. Neem een kijkje op onze cursussenpagina en meld u aan.

Jouw partner in vastgoedadvies

Deel :

Nieuwsbrief

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle ontwikkelingen binnen Metafoor Vastgoed.

Neem contact op

Telefoonnummer

088 006 6100

E-mailadres

info@metafoorvastgoed.nl