Checklist opstellen huurovereenkomst gemeenten

Bij het opstellen en sluiten van een huurovereenkomst moet u op veel zaken letten. Zo is het belangrijk dat u het juiste modelcontract gebruikt voor het object dat verhuurd wordt. Daarnaast is het zaak goed te controleren of alle bepalingen van toepassing zijn. Het is van belang dat een huurovereenkomst voldoet aan de regelgeving om eventuele geschillen of juridische kosten te voorkomen.

 

Opstellen huurovereenkomst

Afspraken over de verhuur van bijvoorbeeld woonruimte, onbebouwde grond of kantoor- of horecaruimte worden vastgelegd in een huurovereenkomst. Er zijn verschillende modelcontracten online te vinden die gebruikt kunnen worden bij het opstellen van een huurovereenkomst. Als medewerker van een gemeente kunt u vaak gebruik maken van bestaande modelcontracten van de organisatie. Wanneer u het juiste modelcontract geselecteerd heeft, bent u echter nog niet klaar.

 

Download onze checklist voor het opstellen van huurovereenkomsten

Peter de Haan, onze specialist huurrecht stelde een overzichtelijke checklist op om medewerkers van overheidsorganisaties te helpen bij het opstellen van huurovereenkomsten. Door deze checklist te gebruiken weet u zeker dat u geen stappen over het hoofd ziet. Denk bijvoorbeeld aan het controleren van bepalingen, het toevoegen van bijlagen en het controleren van de overeenkomst. Houd onze checklist er bij terwijl u een huurovereenkomst opstelt en voer de taken stap voor stap uit. En natuurlijk geldt: hoe vaker u het doet, hoe gemakkelijker het wordt!

Extra ondersteuning nodig bij het opstellen van een huurovereenkomst?

Heeft u een huurovereenkomst opgesteld aan de hand van onze checklist maar stuit u toch nog op onduidelijkheden? Wij ondersteunen u graag door de huurovereenkomst voor u te controleren. Laat u liever de gehele huurovereenkomst opstellen door één van onze adviseurs? Uiteraard is dat ook een mogelijkheid. U kunt eenmalig kosteloos gebruik maken van ons juridisch spreekuur via deze link. Ook kunnen wij u natuurlijk helpen aan een modelcontract voor een specifieke situatie. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Jouw partner in vastgoedadvies

Deel :

Nieuwsbrief

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle ontwikkelingen binnen Metafoor Vastgoed.

Neem contact op

Telefoonnummer

088 006 6100

E-mailadres

info@metafoorvastgoed.nl