Breng met deze 5 tips het gemeentelijk vastgoed op orde

Vastgoedbeheerders die geen zicht hebben op de totale omvang van de portefeuille lopen inkomsten mis en zijn nodeloos veel tijd en geld kwijt aan onderhoud, beheer en administratieve werkzaamheden. Breng nu het gemeentelijk vastgoed op orde aan de hand van de volgende 5 tips.

1. Doe het stap voor stap

Weet u niet waar u moet beginnen? Doe het stap voor stap! Wij hebben een hulpmiddel ontwikkeld om gemeenten te helpen het vastgoedbeheer op orde te brengen, De Vastgoedladder. In 4 overzichtelijke stappen kan een gemeente de regie volledig in handen krijgen. Klik hier voor onze Vastgoedladder.

2. Breng vastgoedgegevens- en documenten centraal samen

Het samenbrengen van alle relevante vastgoedgegevens en -documenten in een centrale administratie optimaliseert het beheer. Efficiënt en effectief vastgoedmanagement leidt tot tevreden klanten omdat snel en adequaat op vragen en verzoeken wordt gereageerd.

3. Voorkom het verlopen van termijnen

Zorg ervoor dat u geen belangrijke termijnen mist. Maak gebruik van een systeem dat u waarschuwt wanneer (belangrijke) termijnen verlopen, zodat u tijdig actie kunt ondernemen als bijvoorbeeld een contract afloopt of opzegbaar wordt.

4. Borg de aansluiting tussen de vastgoedportefeuille en de boekhouding

Zorg er altijd voor dat de vastgoedportefeuille aansluit op de boekhouding. Een vastgoedbeheersysteem kan uitkomst bieden. Een dergelijk systeem vertelt periodiek welke contracten moeten worden gefactureerd en zet de factuurgegevens klaar voor uw financiële administratie. Zo borgt u de aansluiting tussen de vastgoedportefeuille en de boekhouding, waar de accountant erg blij van wordt.

5. Zorg voor veiligheid en bereikbaarheid

Wanneer u besluit een systeem aan te schaffen voor het beheer van de gemeentelijk portefeuille, is het belangrijk veilig systeem te kiezen dat altijd en overal bereikbaar is. Een SaaS-systeem is hier het meest geschikt voor. Updates, onderhoud en back-up worden door de leverancier verzorgd. De gemeente heeft niet meer nodig dan een browser en een veilige internetverbinding om de vastgoedportefeuille te beheren.

Resultaat: een professionele vastgoedorganisatie!

Het resultaat is een vastgoedorganisatie die haar werk professioneel uitvoert met praktische instrumenten. Doordat de basis op orde is kan er strategisch beleid worden opgesteld. 

Uw gemeentelijk vastgoed op orde brengen?

Als u op zoek bent naar een systeem waarin al het hierboven genoemde mogelijk is, is VBSonline de juiste keuze. VBSonline helpt meer dan 40 gemeenten bij het op orde brengen en houden van de vastgoedportefeuille. Klik hier voor meer informatie over VBSonline of neem contact met ons op door te mailen naar info@metafoorvastgoed.nl of te bellen naar 088 – 00 66 100.

Jouw partner in vastgoedadvies

Deel :

Nieuwsbrief

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle ontwikkelingen binnen Metafoor Vastgoed.

Neem contact op

Telefoonnummer

088 006 6100

E-mailadres

info@metafoorvastgoed.nl