Best practices van senior jurist, docent én coach Deirdre Swiers

Deirdre Swiers is 5 jaar in dienst bij Metafoor Vastgoed. In deze relatief korte tijd heeft zij zich snel ontwikkeld tot senior jurist, specialist verjaring, docent én coach. Dit is haar niet ‘zomaar’ komen aanwaaien, zij heeft erg hard gewerkt om op deze positie te komen. In een interview vertelt zij over haar loopbaan en geeft zij tips om zo’n snelle groei te kunnen doormaken.

 

Van advocatuur naar adviesbureau

Al tijdens haar opleidingen Bachelor Rechtsgeleerdheid en Master Privaatrecht besloot Deirdre dat ze de advocatuur in wilde. Een carrière als familierechtadvocaat leek de perfecte match. Helaas studeerde Deirdre af in tijden van economische crisis, waardoor de meeste advocatenkantoren op dat moment geen nieuwe advocaat-stagiairs aannamen. De opleiding tot advocaat was voor veel kantoren op dat moment namelijk een forse investering. Deirdre wilde niet stilzitten en wachten tot de markt weer zou aantrekken. Zij ging op zoek naar andere manieren om carrière te kunnen maken. Toen ze de vacature voor Medior Jurist Privaatrecht van Metafoor zag, besloot zij de switch te maken en de advocatuur achter zich te laten. Omdat het privaatrecht veel breder is dan het familierecht alleen, leek dit haar een interessante kans om zich breder te ontwikkelen. Momenteel is ze nog steeds erg blij dat ze deze switch heeft gemaakt.

 

Veel en snel ervaring opgedaan bij verschillende gemeenten

Vanaf haar start bij Metafoor is Deirdre ongeveer 2 jaar juridisch adviseur geweest. Op dat moment bestond het team van Metafoor uit slechts een klein aantal juristen. In deze tijd heeft ze eerst 3 dagen per week bij de gemeente Gorinchem op de afdeling vastgoed gewerkt. Door op de afdeling te werken kreeg ze direct veel mee van alle werkzaamheden en heeft ze heel veel geleerd. Na haar opdracht bij de gemeente Gorinchem startte ze bij de gemeente Stichtse Vecht, ook voor gemiddeld 3 dagen in de week. Het betrof een snippergroenklus, maar Deirdre heeft in die tijd veel andere zaken naar zich toe getrokken. Hierdoor heeft ze ook tijdens deze opdracht veel ervaring opgedaan op verschillende vlakken. Naast de detacheringsklussen bij de gemeente Gorinchem en de gemeente Stichtse Vecht hield ze zich vanaf haar start bij Metafoor tevens bezig met losse verjaringsklussen voor verschillende gemeenten.

 

Van adviseur naar specialist, docent én coach

Omdat Deirdre erg geïnteresseerd was in het onderwerp verjaring, hield zij de jurisprudentie op dit vlak goed in de gaten. Als een interessante uitspraak werd gedaan, schreef zij hier een artikel over. Zo is Deirdre in de rol van specialist verjaring gegroeid. Maar dat was niet de enige uitbreiding van haar rol. In 2017 ontvingen wij de vraag of wij een incompany training op het gebied van vastgoed en grondzaken konden verzorgen. Deirdre heeft dit direct met beide handen aangegrepen en ervoor gezorgd dat wij inmiddels meerdere opleidingen aanbieden. Naast het schrijven van artikelen en het geven van trainingen, hielp zij ook de groeiende groep juristen van Metafoor met lastige juridische vraagstukken. Deze uitbreidingen van haar takenpakket zorgden er op een natuurlijke wijze voor dat zij doorgroeide naar een positie als juridische coach.

“Ik vind het erg leuk om kennis te delen en mee te kijken naar oplossingen van onze juristen.
Even snel sparren of de laatste inhoudelijke check doen, dat geeft mij veel energie.”
– Deirdre Swiers

 

Van juridisch spreekuur naar (juridische) helpdesk

Veel gemeenten hebben behoefte aan de mogelijkheid om even kort over een dossier of juridsich vraagstuk te sparren. Hiervoor heeft Deirdre het juridisch spreekuur in het leven geroepen. Organisaties kunnen tijdens het spreekuur kosteloos advies inwinnen. Mocht er hierna nog behoefte zijn aan advies, kan een afspraak worden gemaakt voor advies op afroep voor een voordelig tarief.  De laatste tijd wensen veel gemeenten een afspraak voor (juridisch) advies op afroep tegen een vast tarief. Om op deze trend in te spelen, starten wij volgend jaar met een helpdesk. Deirdre zal de ontwikkeling van de helpdesk grotendeels voor haar rekening nemen. De helpdesk is naast juridisch advies ook beschikbaar voor (strategisch) advies op het gebied van vastgoed en grondzaken, duurzaamheid en mediation.

 

Best practices om een snelle groei door te maken

Terugblikkend op haar tijd bij Metafoor geeft Deirdre aan blij te zijn dat ze de kans heeft gekregen om mee te denken over de groei van het bedrijf en om zelf door te groeien. Onderstaande best practices van Deirdre kunnen andere adviseurs bij Metafoor, maar eigenlijk iedereen die aan het begin van haar/zijn carrière staat, helpen om een snelle groei door te maken:

1. Onderschat jezelf nooit: twijfel niet aan jezelf. Als je wordt gevraagd voor een klus of wordt aangenomen op een bepaalde functie, dan ben jij in staat om het waar te maken. Je hebt de juiste opleiding genoten en je weet wat je moet doen en waar je moet zoeken. Heb vertrouwen in jezelf!

2. Niets gaat vanzelf: jij – en niemand anders – bent verantwoordelijk voor jouw eigen groei. Je moet zelf dingen naar je toe trekken, niets komt ‘zomaar’ aanwaaien. Laat zien wat je wilt en waar je voor wilt gaan, spreek dit ook uit!

3. Geef je grenzen aan: trek naar je toe wat je leuk vindt en waar je energie van krijgt, maar geef hierin wel je grenzen aan. Jij weet waar je gelukkig van wordt en vooral ook waar je niet gelukkig van wordt. Geef aan wat je wilt/kunt oppakken en geef het ook aan als iets je niet gelukkig maakt of als het te veel wordt.

Jouw partner in vastgoedadvies

Deel :

Nieuwsbrief

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle ontwikkelingen binnen Metafoor Vastgoed.

Neem contact op

Telefoonnummer

088 006 6100

E-mailadres

info@metafoorvastgoed.nl