Basiscursus Vastgoed en Grondzaken groot succes in 2018

In 2017 heeft Metafoor Vastgoed en Software de eerste Basiscursus Vastgoed en Grondzaken georganiseerd. Vanwege het grote succes en de vele aanvragen hebben wij de organisatie van deze cursus doorgezet in 2018. Afgelopen jaar hebben wij de basiscursus acht keer georganiseerd, waarvan 3 trainingen incompany werden gegeven. In totaal hebben 67 medewerkers van 35 verschillende gemeenten, provincies en waterschappen onze Basiscursus Vastgoed en Grondzaken gevolgd in het afgelopen jaar.

Inhoud Basiscursus Vastgoed en Grondzaken

De Basiscursus Vastgoed en Grondzaken wordt gegeven door onze ervaren adviseurs. In 2018 waren dat Deirdre Swiers en Arnout Huisman. Tijdens de basiscursus worden de deelnemers voorzien van de (juridische) basiskennis die nodig is om de verschillende taken van een medewerker vastgoed en grondzaken goed uit te kunnen voeren. De volgende onderwerpen kwamen tijdens de cursus aan bod :

  • Contracteren met de overheid;
  • Beginselen van het contractenrecht;
  • Opbouw van overeenkomsten;
  • Erfdienstbaarheid, kwalitatieve verplichting en kettingbedingen;
  • Erfpacht- en opstalrechten;
  • Koop, ruil, huur, bruikleen en pacht;
  • Snippergroen en Snipperblauw, onrechtmatig gebruik;
  • Verjaring;
  • Vastgoed op Orde in de praktijk;
  • Kostprijsdekkende huur.

Ervaringen Basiscursus Vastgoed en Grondzaken

Onderstaand vindt u een aantal ervaringen van deelnemers aan onze Basiscursus Vastgoed en Grondzaken.

“Heel tevreden met deze cursus. Niet al te grote groep waarbij iedereen voldoende aan bod kwam met eigen inbreng. Voor mij was vooral het snippergroen erg interessant en daarnaast ook de verjaringsproblematiek.” – Gemeente Venlo

“Alhoewel de cursus vrij juridisch was wist Deirdre de stof toch behapbaar te delen en zo nodig werd een duidelijke toelichting gegeven. Vooral de eerste dag was zeer intensief. Maar ik heb er zeker wat van opgestoken.” – Gemeente Zutphen

“Het was een leuke en zeer leerzame cursus. Voor mij waren de juridische aspecten bijzonder interessant en Deirdre wist van de nogal droge stof een boeiend onderwerp te maken. Misschien de volgende keer iets dieper op de kostprijs dekkende huur ingaan. Al met al een interessante cursus die ik zeker kan aanbevelen.” – BEL Combinatie

Planning Basiscursus 2019

We hebben het afgelopen jaar veel feedback mogen ontvangen over onze basiscursus. Voor dit jaar zullen wij alle tips en tops meenemen bij de invulling van de cursus. Zo zal de cursus in 2019 minder juridische stof bevatten en zal de cursus op een interactievere manier worden gegeven, door gebruikmaking van nog meer casuïstiek. Omdat een goede basis noodzakelijk is om als medewerker vastgoed en grondzaken de taken goed uit te kunnen voeren, zullen de onderwerpen die behandeld worden tijdens de cursus in 2019, op een aantal kleine wijzigen na, gelijk blijven. Voor vier basiscursussen zijn de data en locaties al vastgesteld:

LocatieDataAanmelden
Assen07 en 14 maartKlik hier
Zaandam11 en 18 aprilKlik hier
’s-Hertogenbosch20 en 27 juniKlik hier
Deventer31 okt. en 7 nov.Klik hier

Uiteraard kan er ook weer gekozen worden voor een incompay training op locatie. Indien uw gemeente, provincie of waterschap geïnteresseerd is in een incompany Basiscursus Vastgoed en Grondzaken, kunt u dit via ons contactformulier laten weten. Bij een incompany cursus is het mogelijk om maatwerk te leveren. Op uw verzoek kijken wij naar de mogelijkheden om bepaalde onderwerpen uit de cursus weg te laten of juist uit te breiden. Het toevoegen van onderwerpen behoort ook tot de mogelijkheden.

Overige trainingen

Naast de Basiscursus Vastgoed en Grondzaken geeft Metafoor Vastgoed en Software ook andere trainingen binnen ons vakgebied. Zo geven wij de trainingen ‘Vastgoed op Orde’, ‘Basiscursus Snippergroen, Snipperblauw en Verjaring’ en ‘Verdiepingscursus Verjaring’. Momenteel geven wij deze cursussen enkel nog incompany. Wilt u meer informatie over één van deze incompany trainingen? Neem dan contact met ons op. Doordat onze adviseurs beschikken over een brede kennis op het gebied van het privaatrecht, kunnen wij op uw verzoek tevens kijken naar de mogelijkheden voor een op maat gemaakte training over specifieke privaatrechtelijke onderwerpen.

Jouw partner in vastgoedadvies

Deel :

Loraine van Huenestein

Loraine van Huenestein

Loraine is onze Corporate Recruiter. Heeft u vragen over consultancy of een vacature? Neem dan contact op met Loraine. U kunt haar bellen op +31 6 51 26 94 98 of een e-mail sturen naar loraine.van.huenestein@metafoor.nl. Loraine staat klaar om u te helpen.

Bekijk alle artikelen van deze adviseur

Nieuwsbrief

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle ontwikkelingen binnen Metafoor Vastgoed.

Neem contact op

Telefoonnummer

088 006 6100

E-mailadres

info@metafoorvastgoed.nl