Verdiepingscursus Verjaring

Cursussen

Verdiepingscursus Verjaring

Wil u de Verdiepingscursus Verjaring volgen? Na deze cursus van Metafoor Vastgoed heeft u alle kennis over grondverjaring en bent u op de hoogte van recente jurisprudentie. De cursus is geschikt voor medewerkers van (semi)overheden op elk niveau die betrokken zijn bij het handhaven van onrechtmatig grondgebruik. Onze ervaren adviseur, Deirdre, verzorgt de cursus met praktijkvoorbeelden en biedt ruimte voor interactie met collega’s. U kunt ook een eigen casus indienen die tijdens de cursus behandeld wordt.

Inhoud Verdiepingscursus Verjaring

De cursus duurt één dag en is als volgt ingedeeld:

Ochtendprogramma

We beginnen de ochtend met verdiepende theorie over verjaring op basis van de wet en jurisprudentie. We bespreken ook de meest recente jurisprudentie. We kijken naar de voorwaarden voor bezit en verjaring. We onderzoeken of de gemeente al dan niet een schadevergoeding kan eisen na verlies van grond door verjaring. We gebruiken praktijkvoorbeelden en casussen om deze theorie te verduidelijken.

Middagprogramma

In de middag behandelen we casussen die u kan indienen. Elke deelnemer kan voorafgaand aan de cursus een casus indienen, zolang de toelichting op één A4'tje past. De trainer bereidt de ingezonden casussen voor de cursus voor. We bespreken de casussen gezamenlijk tijdens de middag. Aan het einde van de middag is er gelegenheid om te sparren of vragen te stellen.

Organisatie Verdiepingscursus Verjaring

De Verdiepingscursus Verjaring duurt één dag en begint om 09.00 uur. Het middagprogramma eindigt uiterlijk om 16.30 uur, maar kan korter zijn indien nodig. Natuurlijk is er tijd voor een lunchpauze en worden er koffiemomenten ingepland.

We zorgen voor koffie, thee, water en een lunch voor alle deelnemers. Na de Verdiepingscursus Verjaring ontvangt u een hand-out met de presentatie en casussen, en u krijgt ook een certificaat per post toegestuurd.

Aanmelden Verdiepingscursus Verjaring

Stel een vraag

Heeft u een vraag over deze cursus?

Docenten van deze cursus

Deirdre

Swiers

Jurist en Teamleider

Neem contact op

Wilt u de Verdiepingscursus Verjaring aanvragen voor uw gemeente?

Telefoonnummer

088 006 6100

E-mailadres

cursus@metafoorvastgoed.nl