Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Onze inzet voor een duurzame en betrokken toekomst

Bij Metafoor Vastgoed nemen we Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) serieus. We geloven dat we als bedrijf een belangrijke rol spelen in het creëren van een betere en duurzamere wereld. Daarom zetten we ons actief in voor verschillende MVO-initiatieven. Zo dragen we bij aan goede doelen, stimuleren we  vrijwilligerswerk en investeren we in de gezondheid en vitaliteit van onze medewerkers.  Hieronder lees je meer over onze initiatieven.

Goede doelen sponsoren

Onze medewerkers hebben toegang tot het Breemhaar Sponsorfonds. Elke 3 jaar mogen zij €500 doneren aan een goed doel naar keuze. Dit kunnen stichtingen of verenigingen zijn waarmee ze een band hebben. We stimuleren het gebruik van het sponsorfonds ook actief. Hierdoor hebben we al meer dan 14 doelen gesteund. Denk aan Stichting Groot Hart, Roos KCB (actie voor Oekraïne) en het Alzheimerfonds. Maar ook kleinere doelen zoals een rolstoelbus voor een inwoner van Dronten, Stichting de Roode Draak en de Meiruh bokaal (voetbaltoernooi voor onderzoek naar leukemie). 

Onze medewerkers doen mee aan fiets-naar-je-werkdag voor Flevoland Fietst tegen Kanker. Dit doen we met de hele holding, KMM Groep. Collega’s kunnen elkaar sponsoren. Op deze manier zamelen we geld in. Maar ze kunnen ook deelnemen door naar werk te fietsen. Voor elke gefietste kilometer wordt er ook geld gedoneerd. Dit doen we al 4 jaar. Het ingezamelde geld gaat naar kankerbestrijding.

Vrijwilligerswerk

We moedigen ook vrijwilligerswerk aan. Zo doen we mee aan NLdoet met ons team. In 2023 en 2024 hielpen we Stichting het Torenbosje met een grote voorjaarsschoonmaak. Ook tijdens het Management Trainee Programma (MTP) van KMM Groep doen onze deelnemende medewerkers vrijwilligerswerk. Zo plukten de trainees 55.000 appels voor de Voedselbank en organiseerden ze een dag voor het Leger des Heils.

NLdoet in het Torenbosje
NLdoet in het Torenbosje

Lokale sponsoringen

We sponsoren lokale activiteiten zoals de Meerpaaldagen in Dronten. Dit is een gratis evenement met activiteiten en een popfestival. De Meerpaaldagen zorgen voor verbinding in de regio. We sponsoren het evenement al 3 jaar met trots. Dit jaar sponsoren we de Hollandse avond (donderdag 8 augustus) en in 2022 en 2023 waren we hoofdsponsor. Hiermee dragen we bij aan de lokale cultuur en het gemeenschapsgevoel.

Daarnaast sponsoren we voor het tweede jaar op rij de Voedselbank Dronten. Wij sponsoren hun bus waarmee zij vele mensen in de gemeente Dronten helpen.

Vitaliteit en gezondheid

Gezondheid van onze medewerkers is belangrijk. Daarom hebben we in 2023 een vitaliteitsprogramma gehad met modules zoals mindset, bewegen, ontspannen, slapen en eten. Dit jaar organiseren we een masterclass stressbestendigheid. En hebben we eerder dit jaar een padeltoernooi georganiseerd. Dit toernooi werd georganiseerd voor en door medewerkers. Zo blijven we samen in beweging. Ook moedigen we wandelen tijdens de lunchpauze aan. Het is vanaf ons kantoor mogelijk om leuke rondjes te wandelen in de omgeving.

Flexibele werkbalans

Een goede werk-privé balans is belangrijk. Medewerkers hebben flexibele werktijden. En kunnen deze zelf indelen. Ook is er ruimte voor parttime werken en thuiswerken. Dit zorgt voor meer tevredenheid en productiviteit.

Gezond gedrag stimuleren

We stimuleren gezond gedrag. Elke week is er vers fruit op kantoor van de lokale groenteboer. Dit draagt bij aan een gezonde levensstijl voor onze medewerkers.

Duurzaam bedrijfspand

Ons bedrijfspand heeft energielabel A. We nemen maatregelen om onze ecologische voetafdruk te verkleinen. Dit draagt bij aan een duurzamere toekomst.

Kantoor Metafoor Vastgoed

Maatschappelijk verantwoord inkopen

Bij Metafoor Vastgoed kiezen we bewust voor maatschappelijk verantwoord inkopen. Dit betekent dat we bij al onze aankopen rekening houden met duurzaamheid en de impact op het milieu. We werken vaak samen met lokale partijen om de lokale economie te ondersteunen en onze ecologische voetafdruk te verkleinen.

Voor vakgroepen, teamoverleggen en andere evenementen kiezen we voor catering van lokale leveranciers. We bestellen bijvoorbeeld bij de lokale slager, die samenwerkt met de lokale bakker. Ook komt ons kantoorfruit wekelijks van de lokale groenteboer. 

Bij het kiezen van leveranciers kijken we naar hun milieuprestaties. We bestellen onze thee bij Trending Tea uit Dronten. Deze Fairtrade thee wordt geleverd in 100% composteerbare en plasticvrije piramidezakjes. Voor promotiemateriaal kiezen we leveranciers met een A-label of hoger. 

We vinden het belangrijk dat onze consumptie verantwoord is. Daarom kiezen we voor producten die minder milieubelastend zijn.

Duurzaam vervoer

Onze medewerkers kunnen in een elektrische auto rijden. Dit vermindert de CO2-uitstoot en draagt bij aan een schonere omgeving.

Digitale informatiestroom

We beperken papiergebruik door een digitale informatiestroom. Dit is beter voor het milieu en verhoogt de efficiëntie.

Diversiteit in ons team

Wij hechten waarde aan diversiteit. Zo komt ons team uit het hele land. En heeft iedereen een andere achtergrond. Ons team bestaat voor 57% uit mannen en 43% uit vrouwen. En de leeftijden van ons team liggen tussen de 21 en 65. Diversiteit brengt verschillende perspectieven samen. Dit maakt ons sterker en innovatiever.

Metafoor Vastgoed zet zich actief in voor MVO. Onze initiatieven laten zien dat we verantwoordelijkheid nemen. Samen werken we aan een betere en duurzamere toekomst. Wil je meer weten? Neem dan contact met ons op.

Stel een vraag

Heeft u een vraag over deze dienst?

Neem contact op

Metafoor adviseert u graag!

Telefoonnummer

088 006 6100

E-mailadres

info@metafoorvastgoed.nl